Alles over de nieuwe functie van Koen als Manager Operatie

koen en julian manager operatie

Onlangs deelden wij dat Koen als manager operatie aan de slag is gegaan. Voor Koen Velthuijs en Julian van der Kieft is het een nieuwe stap in hun ontwikkeling en daarmee ook de doorontwikkeling van Primox. We waren benieuwd naar de ins en outs, daarom stelden we Julian en Koen een aantal vragen.

Vragen voor Koen

Wat houd je rol als manager operatie precies in?

Dat is een goede vraag! Het is een veelomvattende functie. Daarom hebben wij best even moeten denken welke benaming het beste in de buurt komt. Ik krijg namelijk veel ruimte om op verschillende vlakken bezig te zijn. Je zou het in twee delen kunnen opsplitsen: intern en extern. Intern houd ik mij bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het bewaken van de cultuur en ben ik een sparringpartner voor Julian over zo’n beetje alles wat er binnen Primox gebeurt. Extern is vooral gericht op de dagelijkse operatie. Daarbij zoek ik naar opdrachten, vacatures en het invullen hiervan. Door middel van werving en selectie èn detachering. Daarvoor spreek ik regelmatig met kandidaten en opdrachtgevers. 


Wat waren voor jou de redenen om met deze functie aan de slag te gaan?

Toen ik zelf nog opdrachten draaide, werkte ik al één dag in de week voor Primox. Naarmate ik dit langer deed, merkte ik dat ik meer energie kreeg van het Primox stuk dan van de opdracht. Daarnaast merkte ik ook dat er intern meer tijd nodig was om verder te kunnen groeien. Ik krijg veel energie van het meedenken in het verder brengen van Primox. Daarom was het voor mij een mooi moment om te kijken of het volledig intern werken Primox en ik meer zou gaan brengen.


Hoe bevalt het?

Het bevalt onwijs goed. Ik vind het fijn dat ik veel ruimte krijg om mijn ideeën uit te voeren. Daarnaast geeft het mij enorm veel voldoening om de perfecte match te maken tussen kandidaat, opdracht en opdrachtgever. In combinatie met de vrijheid om mijn werk in te richten op de manier waarop ik het beste functioneer, maakt dat het voor mij de perfecte stap in mijn carrière. 


Hoe zie je jouw toekomst en die van Primox?

Ik zie een hele mooie toekomst voor mij liggen bij Primox. De ruimte, de vrijheid en de mogelijkheid om ideeën te mogen uitvoeren zorgen ervoor dat ik hier nog lang niet klaar ben. Omdat Julian en ik elkaar scherp houden, verwacht ik dat dit de toekomst van Primox ten goede komt. We maken de organisatie elke dag een beetje mooier en beter. Als ik kijk naar de resultaten die we tot nu toe hebben behaald, stemt dat ook heel hoopvol voor de toekomst. Daarnaast merk ik tijdens gesprekken met kandidaten dat onze filosofie steeds meer mensen aanspreekt en weet te bereiken.

Goed om te horen, thanks Koen!

Vragen voor Julian

Wat heeft deze verandering binnen Primox met je gedaan?

Dat is eerlijk gezegd best dubbel. Enerzijds geeft het mij rust. Als ik een dag heb met veel afspraken of een dagje vrij ben, dan loopt alles gewoon door. Ik heb zelfs een weekje vakantie gehad en mijn “out of office” aangezet in mijn mail, dat was nieuw voor mij. Anderzijds houdt het me scherp doordat ik scherpe vragen krijg van Koen. Hij trekt dingen in twijfel die voor mij vanzelfsprekend zijn geworden. Dat is soms wel even wennen. Maar uiteindelijk is dat natuurlijk goed voor zowel mijn eigen ontwikkeling als die van Primox. Daarmee ook voor onze kandidaten en opdrachtgevers!


Wat waren voor jou de redenen om tot deze beslissing te komen?

Dat heeft alles te maken met de tijd. Primox bestaat ondertussen ruim vier jaar en dan komt er een moment dat je de volgende stap moet maken. Ik denk dat we, zonder corona, al eerder een stap hadden moeten maken. Corona heeft wat zaken vertraagd en dit is er één van. Uiteindelijk is de doorontwikkeling eigenlijk heel organisch ontstaan. Koen draaide al vier dagen per week een opdracht en was er één dag op kantoor om Primox gerelateerde zaken op te pakken. Ik werd te druk en Koen kreeg uiteindelijk meer energie van de Primox zaken dan van zijn tijd bij de opdrachtgever.


Hoe bevalt het?

Het bevalt echt super goed. Sinds 1 november is de situatie eigenlijk al zoals hij nu is. Maar we hadden heel bewust een soort van proeftijd met elkaar afgesproken. Enerzijds voor Koen om te onderzoeken of hij echt de energie krijgt die hij verwachtte te krijgen. Anderzijds voor mijzelf: ‘Kan en durf ik het echt los te laten?’ Ik kan hier volmondig ‘Ja!’ op zeggen. Dat we het onlangs officieel hebben gemaakt geeft mij het idee dat dit ook voor Koen geldt. Daarnaast merk ik dat we beiden steeds beter worden met tafeltennis… 😉


Wat gaat de buitenwereld hiervan merken?

Ik denk dat zowel de kandidaten als de opdrachtgevers er al veel van merken. Bij de kandidaten is Koen al het eerste aanspreekpunt. Bij opdrachtgevers ben ik over het algemeen nog het eerste aanspreekpunt, maar laat ik waar mogelijk wel Koen zo snel mogelijk aansluiten. En het prettige is, waar nodig kunnen we elkaars werk gemakkelijk overnemen. Daarnaast hebben we een kleine aanpassing gemaakt die een groot verschil maakt; voordat een kandidaat daadwerkelijk op gesprek gaat is er altijd nog een voorbespreking die we vaak met zijn tweeën oppakken. Daar krijgen we zowel vanuit de kandidaat als vanuit de opdrachtgever positieve reacties op.


Hoe zie je de toekomst voor Koen en voor Primox?

Wat mij betreft is dit een toekomst die nog lang door loopt. Ik heb in Koen iemand gevonden waarmee ik genoeg raakvlakken heb om onze tegenstellingen te kunnen accepteren. Dit zorgt voor de juiste balans en scherpte in onze gesprekken en overleggen. Daarnaast zorgt het voor de doorontwikkeling van Primox. Daar hebben onze kandidaten en opdrachtgevers baat bij.

Op naar die toekomst, dankjewel Julian!

Benieuwd of wij jou ook verder kunnen ontwikkelen?
We helpen je graag!

Pagina delen: