Lando Ophelders, woonachtig in Almere

Q&A Lando

Hoe ben je in aanraking met de Contact Center Branche gekomen?

Dat is al heel veel jaren geleden. Toen werkte ik bij de toenmalige Postbank als adviseur bij de hypotheek advies lijn. Een mooie tijd vol uitdagingen omdat we telefonisch tweede hypotheken afsloten.

Wat was je allereerste werkgever?

Allereerste werkgever was een makelaarskantoor in Heemskerk waar ik samen met de eigenaar/makelaar het kantoor bemande. Hij voor verkoop van huizen en ik voor de hypothekenkant. Mooie leerzame tijd en mijn opstap naar de werkgever waar ik 21 jaar voor heb mogen werken.

Wat vind je het leukst aan de Contact Center Branche?

De werkzaamheden zijn zo divers dat nooit 1 dag hetzelfde is. Samen werken om de klant op de juiste manier te bedienen binnen de afgesproken kaders zonder het klantbelang uit het oog te verliezen. Spanningsveld tussen bezetting, bereikbaarheid en wat is acceptabel qua werkdruk is erg dynamisch. Continu bezig zijn met je team en de processen maken het totaalplaatje erg leuk.

Hoe ben je in contact gekomen met PRIMOX?

Via de website van Primox en later via LinkedIn ben ik in contact gekomen met Julian. Na wat inventariserende telefonische gesprekken hebben we elkaar in Almere ontmoet. De manier van benaderen, doorvragen en menselijke touch gaven mij de indruk niet zomaar met iemand te maken te hebben. Het voelde professioneel zonder zakelijk te zijn. Een jonge ondernemer die snapt welke behoeftes er aan beide kanten zijn. Eerst nog was ik nog wat sceptisch over wat PRIMOX meer te bieden had dan de grote ’ervaren’ partijen, maar dit heeft maar kort geduurd. Hij heeft me geïntroduceerd bij ABN-AMRO Zwolle binnen de afdeling Klantbeheer Klein zakelijk. De vrijdag voor mijn vakantie een gesprek gehad en direct na mijn vakantie gestart.

Wat heb jij in je huidige opdracht geleerd?

Ik leer continu. De groep waarmee ik nu werk is in de afgelopen maand volledig vernieuwd, dit levert veel vraagstukken op die beantwoord moeten worden.  Samen met het team pakken we dit op een Agile manier op. De inbreng van de medewerkers die veelal net van school afkomen of nog geen ervaring hebben binnen een Contact Center geeft prachtige inzichten. Mijn rol is om die op de juiste manier in te zetten. De uitdaging ligt ook in het helder krijgen van de processen die op de afdeling plaatsvinden. De zakelijke tak is nieuw voor mij en kennis is macht, dus daar maak ik een mooie leercurve door.

Wat is jouw meerwaarde in deze opdracht?

Mijn duidelijke en open houding ten opzichte van openstaande vraagstukken en de collega’s waarmee ik werk schept vertrouwen. Heel pragmatisch kijk ik naar lopende issues en handel daadkrachtig. Dit geeft vertrouwen en een pijler waarop gebouwd kan worden. Dit merk ik elke dag weer doordat ik veelal benaderd word om na te denken over lopende vraagstukken of persoonlijke vraagstukken van medewerkers. Mooi compliment was dat het team al binnen 1 maand aangaf blij te zijn dat ik er ben. En dat mijn opdracht ondertussen verlengd is geeft een mooie basis om samen met het team mooie dingen te laten zien.  Duidelijkheid, openheid, betrokken, empathisch en resultaatgericht typeren mijn aanpak in deze opdracht.

Wat doe je graag naast je werk?

Naast mijn werk probeer ik met enige regelmaat te golfen. Het lopen van een 9-18 holes geeft mij heel veel ontspanning. Dan maak ik mijn hoofd even leeg en concentreer me volledig op het spel. Heerlijk op zaterdagochtend als je de vogels nog hoort fluiten. Ook is het rijden in de cabriolet een favoriete bezigheid. Heerlijk de wind door mijn (weinig) haren en mooie plekjes ontdekken. Hier genieten we van.

Wat is je favoriete film?

Hmmm, die heb ik niet echt. Ik hou van het genre actie en de Mission Impossible serie is wel één van de favorieten. Film kijken is voor mij pure ontspanning en te zware films genieten niet mijn voorkeur. De serie Suits en Tyrant heb ik overigens wel binnen 2 weken uitgekeken.

Wat is je favoriete muziek?

Heel divers. Van een heerlijke Hazes tot een Tranceplaat van Martin Garrix. Het is afhankelijk van de situatie. Mijn Spotifylijst is dan ook gevuld met van alles en nog wat

Wat is je favoriete eten?

Ik moet zeggen dat ik erg gelukkig word van kleine hapjes. Eten bij een Tapas restaurant is echt een uitje. Daarnaast eet ik graag een goed stuk vlees en is restaurant Loetje Laren een aanrader. De biefstuk is daar fantastisch.

Wat wil je verder nog met ons delen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe passende functie, loop dan niet meteen naar de gevestigde orde, maar benader Primox!


Pagina delen: