Patrick van de Wouw

Patrick van de Wouw

Q&A

Hoe ben je in aanraking met de Contact Center Branche gekomen?

Mijn eerste Contact Center ervaring is ongeveer 11 jaar geleden, bij ABN AMRO waar ik als Interim Supervisor aan de slag ging op de Hypotheeklijn in Almere. Daarvoor had ik als interim Manager al op diverse (hypotheek acceptatie) afdelingen gewerkt. Daar was ik al bezig om afdelingen strak en lean in te richten. Maar op het Contact Center heb ik ervaren hoe het is om strak in werkrooster, planning en Workforce Management te werken. Dit was voor mij een mooie ervaring om gedeeltelijk ook toe te passen op andere afdelingen waar klantcontact en bereikbaarheid belangrijk waren.


Wat was je allereerste werkgever?

Mijn eerste werkgever was de Bondsspaarbank Midden-Noord en Oost-Nederland. Nu bekend als SNS Bank en onderdeel van de Volksbank. Ik ben daar begonnen als Baliemedewerker binnen het kantoren netwerk. Heeeeeel lang geleden.


Wat vind je het leukst aan de Contact Center Branche?

Als je naar veel Contact Centers kijkt is het werk, de gesprekken en roosters strak geregeld en eigenlijk gezien de tijds- en roosterdruk voor veel mensen niet zo heel leuk. Ik vind het juist een uitdaging om in die wereld de medewerkers te coachen en het menselijke, aandacht voor medewerkers en vooral voor de klant te behouden. Met de juiste instelling en gesprekstechnieken is het goed mogelijk om de klant de juiste en benodigde aandacht te geven en toch zo veel als mogelijk binnen de SLA’s van een CC te blijven. Belangrijk is daarbij dat de medewerker zich prettig en op zijn plaats voelt.


Hoe ben je in contact gekomen met PRIMOX?

Ik ben in contact gekomen met PRIMOX via Jacco Teitink, die mijn gegevens via één van zijn collega’s had gekregen. Jacco heeft mij in contact gebracht met Julian van der Kieft.


Wat heb jij in je huidige opdracht geleerd?

Ik ben net begonnen in mijn huidige opdracht bij het CC Mortgages & Savings bij de ABN AMRO Bank. Dus stel mij deze vraag over een paar maanden nog eens. Wel is het goed om te zien dat als je je werk blijkbaar op een bepaalde manier doet en met veel mensen een goed contact hebt gehad, je naar jaren weer een opdracht kunt doen op een afdeling waar je ooit al eens een opdracht gedaan hebt, en medewerkers het fijn vinden dat je weer komt. Zie mijn eerste ervaring op een CC 🙂.

Wat is jouw meerwaarde in deze opdracht?

Mijn meerwaarde in deze opdracht zal kunnen zijn, mijn (leidinggevende) ervaring, rust en aandacht voor de medewerker, en daarbij altijd de klant en servicegericht zijn op de eerste plaats zetten, ook al is dat soms lastig in een CC omgeving.


Wat doe je graag naast je werk?

Naast mijn werk doe ik graag leuke uitstapjes met mijn vriendin en familie. Daarnaast ben ik fanatiek golfer. Ik probeer hier dus veel tijd voor vrij te maken en gelukkig is mijn vriendin ook gek op het spelletje.


Wat is je favoriete film?

Ik heb niet echt een favoriete film. Wel heb ik een aantal films meerdere keren gezien, omdat ze veel indruk maakten of gewoon mooi en/of goed zijn. Bijvoorbeeld: Paris Texas, American Beauty, Gladiator, Once upon a time in the West, Saving private Ryan, The Lord of the Rings trilogie, enz.


Wat is je favoriete muziek?

Ik ben ooit eens bij een concert geweest van Dire Straits in de Kuip, beter kan bijna niet. Daarnaast vind ik sommige filmmuziek ook prachtig.


Wat is je favoriete eten?

Italiaans, een lekkere lasagne of goede risotto, altijd goed.


Wat wil je verder nog met ons delen?

Nou, geniet van de dingen die je doet!!!!!