Carmen Werneke

Consultant

Als onze medewerkers voor het eerst bij Primox binnenkomen, stellen we hen een aantal vragen. Zo leren wij en jij ze een beetje beter kennen.

Hoe kwam je in aanraking met de Klant Contact KYC branche?

Bij ING ben ik lang werkzaam geweest in de Contact Center branche. Via Primox ben ik eerder bij ABN Amro gaan werken bij het onderdeel KYC (Know Your Customer).

Wat was je allereerste werkgever?

Mijn allereerste werkgever was Dactylo Uitzendorganisatie. Daar leerde ik het matchen van mensen met een vacature. Hier heb ik heel veel geleerd over mensen en organisaties. Het matchen was voor mij een sport en ik gebruik die ervaringen nog steeds in mijn huidige werk.

Wat vind je het leukst aan Klant Contact en KYC branche?

De dynamiek van een Contact Center is het leukste. Never a dull moment. Dat komt doordat je aan het front zit en direct de organisatie vertegenwoordigd. Je bent het visitekaartje voor de organisatie en vaak het enige persoonlijke contactpunt voor de klant.

KYC is een zeer belangrijk onderdeel van de bank. Alle banken moeten immers weten wie hun klanten zijn. De banksystemen mogen niet worden gebruikt om geld wit te wassen of om terrorisme te financieren. Ook sanctiebeleid is een belangrijk onderdeel. Het maatschappelijk belang van dit vakgebied is erg groot en het is mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Hoe kwam je in contact met PRIMOX?

Lando Ophelders, ook een oud gedetacheerde van Primox, was mijn collega bij ING. Ik feliciteerde hem via LinkedIn met zijn nieuwe baan en zo ontstond er een gesprek over werk. Ik was op dat moment beschikbaar. Hij heeft bracht mij in contact met Julian van Primox. Toen ben ik mijn eerste opdracht bij ABN/AMRO gestart via Primox. Inmiddels ben ik bezig met mijn tweede opdracht.

Wat heb je in je huidige opdracht geleerd?

Het KYC (Know Your Customer) proces was mij niet bekend, maar ik heb daar inmiddels veel over geleerd. Het is mooi om te zien dat mensen die in dit vakgebied werken allemaal het maatschappelijk belang hiervan inzien en daardoor extra gemotiveerd zijn om zich hiervoor in te zetten.

Wat is jouw meerwaarde in deze opdracht?

Je kunt mij direct inzetten op een team en ik ben in staat om snel verbinding met mensen  te maken. Ik houd ervan om ze te coachen op het behalen van doelstellingen en hun persoonlijke ontwikkeling. Dus: plug and play. Daarnaast ben ik altijd bezig met verbeteringen in processen. Dat alles ten gunste van een customer journey waar de klant heel blij van wordt.

Wat doe je graag naast je werk?

Ik doe aan Yoga, dat houdt me fit en in balans. Daarnaast wandel ik veel met mijn hond, een Australian Shepherd. Verder houd ik van documentaires en ga dan ook jaarlijks een hele dag bingewatchen in de bioscoop tijdens het IDFA festival in Amsterdam. Dan krijg je in één dag de vier beste docu’s te zien.

Wat is je favoriete film?

Dat is een documentaire over een meisje in Mongolië die een jonge adelaar vangt en met die vogel op haar paard aan wedstrijden meedoet. In Mongolië is dit een sport, volgens oude tradities waarbij je eerst een jonge adelaar uit het nest (vaak op grote hoogte) moet vangen en vervolgens moet trainen. Het is een typische mannensport. Ze is de enige vrouw. Haar vader is haar coach. Groot is de euforie als ze als vrouw vaak wint en de gevolgen hiervan. Buiten de prachtige natuur, zegt dit iets over emancipatie in een niet westers land. Dat maakt het erg interessant.

Wat is je favoriete muziek?

Ik ben gek op funk en soul, maar kan ook blij worden van goede Nederlandse liedjes (Hazes sr en ook liedjes als 'Praat Nederlands met me' van Kenny B) of Queen en dan heel hard meezingen!

Wat is je favoriete eten?

Ik eet echt alles! Ik ben een Bourgondiër en vind eten een echte sociale 'happening'. Vooral Mediterraans eten vind ik heel erg lekker. Ottolenghi is mijn favoriete chef.

Wat wil je verder nog met ons delen?

Naast mijn baan werk ik ook nog samen met mijn man. Hij importeert olijfolie en honing uit Griekenland. Hiermee staat hij wekelijks op de markt in de Jordaan in Amsterdam en in Weesp. Ik doe de administratie maar soms kun je mij ook tegenkomen op de markt.

Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht