Alan Beijlen

Consultant

Als onze medewerkers voor het eerst bij Primox binnenkomen, stellen we hen een aantal vragen. Zo leren wij en jij ze een beetje beter kennen.

Hi Alan, hoe kwam je in de Contact Center Branche terecht?

Nadat ik was afgestudeerd als Toegepaste Psycholoog, met bovenmatige interesse in Arbeidspsychologie, was ik op zoek naar een leuke baan waarin ik veel met mensen samen moest werken en waarbij ik meer inzichten kon krijgen in hoe bedrijven te werk gaan. Ik heb toen de VANAD Group gevonden en zij waren op zoek naar iemand om aan de slag te gaan op het hoofdkantoor van een van hun klanten in Amsterdam: Simpel. Dat leek mij een mooie uitdaging en ook meteen een kans om dicht op de actie te zitten en zoveel mogelijk te leren. Ik heb o.a. een CRM-migratie mogen meemaken en een uitbreiding van de klantenservice naar een andere locatie mogen begeleiden, samen met de toenmalige projectmanager van VANAD. Ik kijk nog steeds met veel plezier terug op deze tijd en heb nog steeds contact met mijn toenmalig leidinggevende, Mike Smits. Iemand waar ik veel van leer!

Wat was je allereerste werkgever?

In de Contact Center Branche was dat de VANAD Group.

Wat vind je het leukst aan de Contact Center Branche?

We hebben allemaal weleens een klantenservice nodig. Het is dan heel fijn als dit proces (wat je als consument vaak bij problemen nodig hebt), vloeiend verloopt. Niks is frustrerender dan een bureaucratisch proces, onvriendelijke medewerkers en een bedrijf die niet de daad bij het woord voegt. Ik vind het dan ook heel gaaf om mij zoveel mogelijk in de schoenen van de gebruiker te plaatsen en samen met allerlei verschillende mensen de dienstverlening zo goed in te richten. Daarbij vind ik het mooi als collega’s zich als individu en professional ontwikkelen. Van dat proces ben ik graag onderdeel.

Hoe ben je eigenlijk in contact gekomen met Primox?

In het verleden ben ik op LinkedIn een vacature van Primox tegengekomen. Ik heb toen contact gehad met Julian van der Kieft. We hebben toentertijd geen match weten te realiseren, maar het contact is op de achtergrond altijd aanwezig geweest. Onlangs hebben Julian, Koen en ik opnieuw contact gehad en hebben we een gave match bij ‘gro-up’ gemaakt, hier ben ik sinds 1 augustus werkzaam op de afdeling Klant Contact & Advies. Een afdeling met 40-45 FTE’s. Samen met collega teamleider Bianca Vogelpoel en onze manager Wendy Westerbeek, sturen we met veel passie en plezier de afdeling aan.

Wat heb jij in je huidige opdracht geleerd?

Mijn eerste 3 weken zitten erop en inhoudelijk heb ik vooral geleerd wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en kraamzorg. Een indrukwekkend proces waarbij de ontwikkeling van het kind centraal staat en de informatievoorziening richting ouder/verzorger optimaal wordt verzorgd. Collega’s bij gro-up willen graag meedenken en echt streven naar optimale klanttevredenheid. Dergelijke ethiek is aanstekelijk en sterkt mij alleen nog maar meer in het feit dat ik op een leuke plek terecht ben gekomen. Daarnaast leer ik elke dag weer dat ieder mens toch echt uniek is. Het is belangrijk om dat niet te vergeten, zodat de samenwerking altijd persoonlijk blijft en collega’s niet in nummertjes veranderen. Je wilt je namelijk als mens gehoord voelen en dat is op de werkvloer zeker niet anders. Daar probeer ik me als teamleider continu bewust van te zijn.

Wat is jouw meerwaarde in deze opdracht?

De uitdaging bij gro-up ligt voor mij op verschillende gebieden. Er is een teamleider langdurig ziek en medewerkers hebben recht op structurele aandacht en het samen stilstaan bij ontwikkeldoelen. Dat is mijn eerste taak, structurele aandacht voor het individu. Deze 1 op 1 sessies heb ik dan ook al in een vrij vroeg stadium ingepland en ik probeer dagelijks met collega’s in gesprek te zijn over wat hun werk leuk en uitdagend maakt, maar ook wat er anders/ beter kan. Dat zijn leuke en interessante gesprekken waar wederom de betrokken- en bevlogenheid merkbaar is.

Mijn collega Bianca heeft een periode alleen de afdeling moeten aansturen en mijn aanwezigheid zorgt voor verlichting in haar dagelijkse invulling. Ik heb een deel van het team van haar overgenomen en ga mij focussen op projecten waar ze de tijd niet voor had of onnodig veel tijd en energie aan kwijt was.

Naast aandacht voor collega’s is er op het gebied van IT en rapportages nog een hoop te winnen. Laat dat nu net zijn waar mijn interesses liggen. Zodoende hebben Wendy, Bianca en ik afgesproken dat ik het onderwerp IT en rapportage als hoofdprojecten ga aanvliegen. Ik wil samen met de collega’s en specialisten het proces rondom IT zo strak mogelijk inrichten. Denk o.a. aan wallboards waar collega’s de wachtrij en bezetting in telefonie kunnen zien, of de wijze waarop het telefoniesysteem is ingericht. Daarnaast willen we dat de rapportage die daaruit voortkomt duidelijke inzichten biedt. Hoeveel volumes draaien we precies en wat voor trends en ontwikkelingen kunnen we daarin herkennen? Welke actiepunten willen we daaraan koppelen? Er is op dit moment diverse rapportage aanwezig, maar in combinatie met IT-verbeteringen en inzicht, kunnen we hier nog veel meer uithalen. En tot slot, als ik tijd over heb, probeer ik me te verdiepen in het WFM-proces, omdat ik dat gewoon een leuke tak van sport vind.

Wat doe je graag naast je werk?

Sporten en als er tijd is lekker in de zon zitten met een koud drankje! Ik doe voornamelijk hardlopen en ben aan het trainen voor een marathon, mijn allereerste overigens, best eng! Mijn streven is de marathon van Rotterdam in 2024. Sporten zit in de familie. Mijn moeder won op jonge leeftijd lokale atletiek wedstrijden, mijn vader heeft 5 marathons gedaan en mijn broer is triatleet. Zowel mijn vader, als mijn broer en ik hebben jarenlang gevoetbald. Mijn zus deed vanaf jong af aan ook al aan diverse sporten. Ik kan qua hardlopen dus niet achterblijven! Ik ben dus ook veel met voeding en gezondheid bezig en als ik tijd heb, kijk ik voetbal. Ik ben voor Ajax en begeef me in Berkel en Rodenrijs enigszins in het hol van de leeuw. Ik heb gelukkig wel een medestander gevonden, zodat ik niet in mijn eentje elke maandag trots over de vloer hoef te lopen ;)

Wat is je favoriete film?

Een simpele vraag waarbij het antwoord moeilijk is. Ik heb er een aantal en ik denk dat ze wat meer op genre gericht zijn.

Leukste komedie vind ik Dumb and Dumber (ik kan het hele script opnoemen). Qua thriller/drama is Joker echt heel goed. Oorlogsfilms, dan kan ik niet kiezen tussen The Imitation Game, Full Metal Jacket en Saving Private Ryan. De ruimte-film Interstellar was echt zo gaaf om in verdwaald te raken. Favoriete kinderfilm is toch wel Mathilda, die is gewoon blijven hangen. Zoals je merkt, heb ik toch best wat favoriete films! O ja, en Intouchables moet iedereen zien, wel de Franse versie!

Wat is je favoriete muziek?

Bijna net zo lastig als de vraag van de favoriete film. Ik kan goede Rock/Blues wel echt heel erg waarderen. Een heerlijke rauwe stem of een solo gitaar kan bij mij voor kippenvel zorgen. Het volume kan mij dan niet hoog genoeg. Ook vind ik bepaalde klassieke/film-muziek ontspannen om naar te luisteren. Best fijn voor de concentratie als het nodig is. En wie kan zich nu niet verliezen in ‘guilty pleasures’ van de jaren 50 t/m 90?! Ik heb een flinke afspeellijst op Spotify!

Wat is je favoriete eten?

Mijn moeder kan hele lekkere soep maken. Dat doet ze dan op kleur van de groente en dat kan dus lekker variëren. Maar een lekkere hamburger of pizza, daar mag je me voor wakker maken! En ik heb een onofficiële verslaving aan Cadbury’s chocolade.

Wat wil je verder nog met ons delen?

Ik heb zowel Primox, als gro-up als hele fijne en oprecht warme organisaties ervaren. Dat belooft dus veel goeds voor de komende periode! :)

Goed om te horen, bedankt voor je tijd Alan!

Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht