Werving & selectie

Kandidaat nodig die precies past bij jouw organisatie? Zoek niet verder. Je bent op de juiste plek.
Zij gingen je voor

Wat is Werving & Selectie?

Of je organisatie het nou nog nooit heeft gedaan of dat het al jouw tachtigste keer is, we leggen je snel uit wat Werving & Selectie is. Het is het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van geschikte kandidaten voor een vacature. In de praktijk werft een bureau, zoals wij, iemand die direct bij de opdrachtgever in dienst komt. Het bedrijf dat de vacature uitbesteedt - de opdrachtgever - betaalt meestal een afgesproken vergoeding aan het bureau. Die vergoeding bestaat vaak uit een percentage van het jaarloon. Nu ben je weer helemaal bij. Scrollen maar!

Proces in 't kort

Sparren over exacte behoefte met opdrachtgever.
De juiste kandidaten zoeken via alle mogelijke middelen.
Kandidaten selecteren en maximaal twee voorstellen.
Kandidaat en opdrachtgever helpen bij sollicitatie en aannameproces .
Voilà! Daar is-ie dan:
De Perfecte Match.

Waarom werving & selectie uitbesteden

Gezellig geratel over ons, daar zit niemand op te wachten. Eerst maar eens waarom je werving & selectie eigenlijk aan iemand anders over laat. Daar zijn heel wat goede redenen voor. Gespecialiseerde bureaus hebben vaak een groot netwerk van professionals met de juiste kennis, waardoor ze snel geschikte kandidaten vinden. Ze kunnen stappen overslaan en besparen zo een hoop tijd. De opdrachtgevende organisatie kan zich hierdoor meer focussen op hun dagelijkse bezigheden. Ander voordeel: een bureau zoekt proactief naar geschikte kandidaten. Ze wachten niet af wie er op een vacature reageert, maar benaderen zelf mensen. Bijvoorbeeld via LinkedIn, e-mail marketing en belletjes. Een beetje bureau is ook een goede sparringpartner. Zo kom je tot de juiste harde en zachte criteria voor in de vacature. Bureaus hebben vaak specifieke kennis van de doelgroep en de branche. Tot slot werken de meeste bureaus op basis van no cure, no pay. Geen resultaat? Geen rekening.

Eigenlijk namen we in eerste instantie contact op voor één vacature. Tijdens het gesprek spraken we over het ontstaan van de vacature en daarmee kwam ook de andere vacature aan de orde. De wijze waarop jullie, Koen en Julian, je opstelden en vragen stelden, voelde echt als de partner die wij zochten in deze zoektocht. En dat maakte dat we ervoor hebben gekozen om beide vacatures bij jullie uit te zetten. Met succes!
Maaike Stiekema
HR-directeur bij Global Talk
Tijdens ons eerste telefoongesprek ervaarde ik direct een klik. In onze gesprekken daarna bleek de klik nog groter dan gedacht. Een aantal weken later reed ik richting Leeuwarden om bij de ING een sollicitatiegesprek te voeren voor de functie als Circle lead. Dit klikte van beide kanten zo goed dat ik werd aangenomen en ervoor koos om te verhuizen. Dit is een gouden zet geweest! Ik heb mijn passie weer helemaal terug gevonden en ga weer met plezier naar het werk.
Daniël Jansen
Circle Lead bij ING
Primox is een organisatie die scherp het type kandidaat en de openstaande vacature aan elkaar koppelt. Naar mijn idee lukt dit doordat Julian en Koen beiden zeer sensitief zijn. Ze horen, zien en voelen wat je nodig hebt! Ze hebben een duidelijk beeld wanneer een kandidaat zakelijk is ingesteld of juist een people-first-mindset heeft.
Tom Theloosen
Teamleider bij Arts en Zorg
Dankzij de bemiddeling van Primox heb ik weer een leuke en uitdagende job gevonden. Primox is een fijne organisatie met betrokken mensen die niet alleen aandacht hebben voor het zakelijke gedeelte, maar ook voor de mens. Ze komen hun afspraken altijd na en informeren ook nog regelmatig hoe het met je gaat als je eenmaal aan de slag bent.
Frans van Roon
Teamleider bij ZDG
Het is fijn samenwerken met Primox, omdat ze niet alleen meedenken met wie je nodig hebt, maar die mensen vervolgens ook snel vinden. Binnen no-time heeft Primox twee goede teamleiders op twee locaties geregeld! Ze schakelen snel, pakken door, zijn goed bereikbaar en zorgen voor heldere afstemming. Primox is sterk in het maken van concrete afspraken en combineert dat met een prettige, persoonlijke noot!
Wilfred van de Groep
Manager MCC bij Arts en Zorg

Kies voor Primox

Ervaring

De meeste kandidaten uit onze ‘database’ hebben meer dan drie jaar ervaring.  En geen zorgen, dat hebben wij ook. Die combinatie zorgt vaak voor succes. Lukt het een keer niet? Dan hoor je dat netjes.

Persoonlijk

Heeft iemand een ideaal CV? Bingo. Of nee, toch niet. Naast ervaring matcht onze kandidaat met de ambities van jouw organisatie. En past hij of zij in jouw bedrijfscultuur of afdelingsfeer? Checken we!

Aandacht

Aandacht is alles. Na een Werving en Selectieproces vinden we het normaal dat we contact met je houden. En dat we met je mee blijven denken. Of je nou opdrachtgever of kandidaat bent.

No cure, no pay

Als we je niet verder helpen, dan snappen we dat jij ons ook niet verder helpt. In duidelijke taal: geen resultaat, dan betaal je niet. Voor jou fijn om te weten, voor ons een mooie motivatie.

Uitgelichte vacatures

Nooit een vacature missen? Schrijf je in voor onze job alert en wees op de hoogte van nieuwe KCC vacatures.

Relevante artikelen

Maaike Stiekema, HR-directeur bij Global Talk: 'We zochten de partij die de vertaalslag maakt tussen organisatiesensitiviteit, expertise én de juiste klik.'

Interview
Case
Werving & Selectie
Voor één organisatie twee zoekopdrachten tegelijk voor heel verschillende managersrollen, dat gebeurt niet vaak. Toch lukte het ons bij Global Talk.

'Zou andere ZZP'ers een soortgelijk traject aanbevelen' - interview Paul van Braam

Werving & Selectie
Case
Testimonial
Binnen een maand na onze post over ZZP'ers op LinkedIn was het raak: ZZP'er Paul van Braam kwam in contact met onze Koen. De rest is geschiedenis...

Binnen een half jaar vier teamleiders voor ZDG

Case
Testimonial
Interview
Werving & Selectie
In 2022 maakten we vier keer de Perfecte Match bij de Zorg Diensten Groep (ZDG). In dit artikel lees je hoe de betrokkenen het ervaarden.

Laat ons voor je werven

Bij Primox doen we niets liever dan resultaat leveren voor jouw organisatie. Een hoop organisaties hielpen we al door middel van werving & selectie. Nu is het tijd voor jou. Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op. Geen tijd te verliezen.

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen en nemen z.s.m. contact met je op.
Er ging iets mis bij het versturen. Stuur anders je bericht naar info@primox.nl.
Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht