Het Detacheringsdagboek: Van ingevulde opdracht tot training 'Klantgericht Schrijven' én vaste aanstelling

5/4/2024
Julian van der Kieft
Eigenaar

In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het detacheringsproces: van eerste belletje tot laatste handtekening. Zo krijg je een beter beeld van hoe en wat we doen.

Dat je in de avond een appje krijgt van een goede (zakelijke) bekende, dat gebeurt wel vaker. Normaal gesproken is het om even bij te praten. Nu kwam de vraag of we konden helpen bij de plaatsing van een tijdelijke teammanager. Dat dit uiteindelijk leidde tot een plaatsing voor 3 maanden, een nieuwe training “Klantgericht Schrijven” en een vaste nieuwe baan voor de gedetacheerde? Op die avond was dat niet mijn vermoeden…

Woensdag 18 oktober 2023

Het is al ver na werktijd als ik een appje krijg van Edwin van der Hilst. Mijn collega van Spril waar ik door de jaren heen een hele goede band mee heb opgebouwd. Echter is dit appje anders dan normaal. Geen tekst, alleen 2 screenshots van een ‘gesprek’ wat hij op LinkedIn heeft gehad met Julien Boonen, Director Customer Operations bij Eteck. En daaronder 2 woorden: ‘go bro’. Daarna hebben Edwin en ik even kort contact gehad en zijn we vanuit Primox direct in beweging gegaan.

Donderdag 19 oktober 2023

Vandaag wordt het eerste contact gelegd tussen Koen Velthuijs (Primox) en Julien Boonen (Eteck). Helaas krijgen ze elkaar nog niet te pakken, maar WhatsApp biedt uitkomst. Er wordt een belafspraak gemaakt voor morgen, vrijdag 20 oktober.

Vrijdag 20 oktober 2023

Koen en Julien hebben een uitgebreid telefoongesprek over de uitdagingen die er zijn bij Eteck -en in het bijzonder bij de Frontoffice. Het blijkt een team te zijn dat een aantal leidinggevenden in korte tijd heeft gehad. En nu behoefte heeft aan een teammanager voor een langere periode. Daarnaast heeft de afdeling te veel werk voor het aantal mensen wat er zit. Een mooie uitdaging voor een nieuwe leidinggevende dus. Natuurlijk praten we door over de vacature. Maar veel belangrijker over welk type persoon Julien voor deze uitdaging zoekt? Hij voedt ons met zijn zienswijze en denkbeelden en na een aantal extra toets vragen hebben we voldoende informatie om aan de slag te kunnen gaan.  

Woensdag 25 oktober 2023

We hebben 2 kandidaten voorgesteld bij Eteck, waaronder Niek Groenewold. Wij denken dat Niek op basis van werkervaring en persoonlijkheid de juiste persoon is voor de uitdaging. Dit ziet Julien ook zo en hij nodigt Niek uit voor een gesprek komende maandag, 30 oktober.

Maandag 30 oktober 2023

Het gesprek met Niek is zo positief dat er ineens een ander speelveld ontstaat. Wil Niek wellicht rechtstreeks in dienst bij Eteck in plaats van via detachering? Wat ons betreft, is alles bespreekbaar en ook Niek staat hiervoor open. Doordat Julien intern een aantal zaken wil bespreken en er vakanties tussendoor komen, ligt het proces even stil. Uiteindelijk komen we tot een oplossing. We gaan voor een DETA-vast variant. Er wordt een tweede gesprek gepland. Niek zal in eerste instantie via Primox gedetacheerd worden, maar met uitzicht op een dienstverband bij Eteck.

Vrijdag 24 november 2023

Omdat de kans groot is dat als Niek start bij Eteck, hij uiteindelijk ook daadwerkelijk daar in dienst komt, volgt er een dubbel gesprek. Het eerste gesprek is met Julien en Femke Riedijk van HR. Aansluitend heeft hij een gesprek met Julien en Adilson Silva, een collega-teamleider. Beide gesprekken gaan goed en de knoop is dan ook snel doorgehakt. Niek gaat in januari starten bij Eteck en wordt in eerste instantie Primoxer. Maar het einddoel is duidelijk, Niek wil zich voor langere tijd gaan binden aan Eteck. En andersom.

Maandag 8 januari 2024

Vandaag is Niek gestart bij Eteck. Zoals gebruikelijk met onze medewerkers hebben we aan het einde van de dag even contact over de eerste ervaringen. Niek is superpositief en geeft aan dat hij van Julien hetzelfde terugkrijgt. Verderop in de week heb ik contact met Julien en blijkt hij inderdaad ook erg positief te zijn. Ook deze plaatsing lijkt een succes te worden.

Dinsdag 16 januari 2024

Niek is ondertussen iets meer dan een week aan de slag en is er samen met Julien achter gekomen dat het niveau van schriftelijke communicatie richting klanten naar een hoger niveau getild mag worden. De vraag komt bij ons of wij een partij kennen die dit kan oppakken voor hen. Die partij kennen we zeker; wij zelf! Wij gaan samen met Niek en Julien een nieuwe training maken: “Klantgericht schrijven”.

Vrijdag 1 maart 2024

Niek heeft zich de afgelopen maanden bewezen bij Eteck en de kogel is door de kerk, Niek gaat de overstap maken naar Eteck. Per 1 april gaat hij Primox helaas verlaten. Gelukkig hebben we deze hele periode goed overleg gehad met zowel Niek als Julien en is de uitkomst voor alle partijen dus geen verrassing. Fijn om op deze manier samen te werken met als eindresultaat 3 blije partijen.

Dinsdag 19 maart 2024

De afgelopen twee maanden is onze consultant, Marjolein Cloostra, veelvuldig in contact geweest met Niek om de training vorm te geven. Ondertussen is de training volledig op maat geschreven en af. Na veel overlegmomenten met Niek en andere collega’s van Eteck staat er een mooi eindproduct. Een training verdeeld over 2 dagdelen. Daartussenin hebben deelnemers de tijd om het geleerde toe te passen en een e-learning te doen.

Woensdag 27 maart 2024

Vandaag stond de eerste trainingsdag op het programma. Er is een goede basis gelegd voor medewerkers om te gaan oefenen in de praktijk. Dit in combinatie met de zelfstudie middels een e-learning, gaat zorgen voor een interactieve 2de trainingsdag. Hierin zullen de ervaringen en het geleerde worden besproken en geëvalueerd.

Dinsdag 2 april 2024

Na een korte vakantie, Niek heeft wat dagen vrij genomen voor de overstap, is Niek vandaag begonnen als medewerker bij Eteck. Niek, dank voor de fijne samenwerking en tot snel!

Prachtig om te merken dat een nieuwe samenwerking zo snel kan uitlopen op een zeer brede samenwerking. Waar een detacheringsaanvraag leidde tot DETA-vast constructie, leidde de inzet van Niek ook binnen zeer korte tijd tot een training. Deze training konden wij in samenwerking met Eteck volledig naar wens maken. Kunnen we jou ook helpen aan de ideale kandidaat of baan? Of ben je op zoek naar een op maat gemaakt training? Je weet ons te vinden.

No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Het Detacheringsdagboek: Van ingevulde opdracht tot training 'Klantgericht Schrijven' én vaste aanstelling'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Werving & selectie voor ATAG (1/2): Julian van Primox

Case
Werving & Selectie
Hoe een bezoek aan het prachtige ATAG Experience Center al snel tot een succesvolle plaatsing leidde voor Eugene Kelder...

Het Detacheringsdagboek: Binnen 48 uur de perfecte match voor ABN AMRO

Detachering
Case
Blog
Detacheringsdagboek
In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het detacheringsproces: van eerste belletje tot laatste handtekening binnen 48 uur bij ABN AMRO.

Het Detacheringsdagboek: Een voicemail van een oude bekende…

Blog
Detachering
Case
Detacheringsdagboek
Dit keer in ‘Het Detacheringsdagboek’ een voicemail van een oude bekende die leidde tot een klus voor Alan.
Nieuwsbrief

Kennis is macht, toch?

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.
Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht