Maarten de Haan over plaatsing bij Donation Company: ''All at once and twice as fast"

22/3/2024
Daan Douven
Communicatiespecialist

Binnen een week was het raak: van eerste kennismakingsgesprek met Koen tot de arbeidsovereenkomst in z'n inbox. Inmiddels is Maarten de Haan begonnen aan zijn nieuwe baan als teamleider bij Donation Company. We horen graag hoe anderen de samenwerking hebben ervaren. Daarom vroegen we Maarten naar zijn beleving van het werving- en selectieproces.

Hi Maarten, gefeliciteerd met je nieuwe job! Hoe begon het allemaal?

In een gesprek met m’n tante, haha. Op de verjaardag van m’n neefje vertelde ik haar dat ik niet helemaal op m’n plek zat in m’n functie en graag weer een team wilde aansturen in de operatie. Het liefst in een callcenter of op een customerservice-afdeling. Zij vertelde toen dat ze goede ervaringen had met Primox en heeft me aan Koen voorgesteld.

Hoe ging het kennismakingsgesprek met Koen?

Heel soepel! Losjes, maar wel ‘to the point’. Koen heeft goed gehoord waar ik naar op zoek was en bleek iets passends “op de plank” te hebben liggen.

Daarna ging het allemaal heel snel, kun je ons meenemen in die week?

‘All at once and twice as fast’, inderdaad. Het ging over een functie die op papier naadloos aansloot bij waar ik naar op zoek was. Op vrijdag had ik een kennismaking met Koen en de dinsdag erop zat ik bij het bedrijf zelf, Donation Company. Daar had ik een heel fijn, persoonlijk gesprek met de directeur, Daan Breij, en bleken we zowel professioneel als persoonlijk best wel wat raakvlakken te hebben. Na een gesprek van anderhalf uur hebben we beiden de intentie uitgesproken graag een tweede gesprek te willen.

In verband met mijn opzegtermijn hebben we daar snel op doorgepakt en zat ik er die donderdag, de laatste dag van die maand, opnieuw om met twee (naar nu blijkt) toekomstige collega’s te spreken. Een fijn en relaxed gesprek. Daarna heb ik nog even met Daan gezeten en hebben we uitgesproken erg graag met elkaar in zee te gaan. Een uur later had ik een contract in de mail en heb ik mijn (toen) huidige baan opgezegd.

Klinkt allemaal heel goed, waren er ook uitdagingen of vragen waar je mee zat?

Ja, zeker als je na zo’n eerste gesprek écht enthousiast bent geworden, zoals ik in dit geval, ga je wel spoken en beren op de weg zien. Er was nog een tegenkandidaat bijvoorbeeld en dat is natuurlijk altijd een onzekere factor. Verder lagen we initieel qua arbeidsvoorwaarden nog iets uit elkaar, maar gelukkig is dat allemaal zonder veel moeite goed gekomen.

Wat vond je het meest waardevolle in de begeleiding en waarom?

Toch wel de snelheid en daadkracht. Ik ben in het verleden ook weleens door recruiters benaderd, waar ik dan een heel enthousiast gesprek mee had, om vervolgens weken niks meer te horen. Dat was hier gelukkig beslist niet het geval.

Waar kijk je het meeste naar uit in je nieuwe baan?

Het aansturen, coachen, inspireren en motiveren van een team. Dat deed ik in de functie voor mijn huidige functie ook en ik heb dat oprecht gemist. Ik krijg daar heel veel energie van.

Is er nog iets anders wat je wilt delen?

Een dosis dankbaarheid! We zijn op het juiste moment op elkaars pad gekomen. Maar het is écht de doortastendheid van Primox geweest die zorgde dat deze match zo snel tot stand heeft kunnen komen! Ik zou zo’n proces via een werving & selectie-bureau als Primox absoluut aanbevelen aan anderen.

Dankjewel voor dit interview Maarten en heel veel plezier bij Donation Company!

No items found.

Benieuwd wat we voor jouw loopbaan of organisatie kunnen betekenen?

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Maarten de Haan over plaatsing bij Donation Company: ''All at once and twice as fast"'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Werving & selectie voor ATAG (1/2): Julian van Primox

Case
Werving & Selectie
Hoe een bezoek aan het prachtige ATAG Experience Center al snel tot een succesvolle plaatsing leidde voor Eugene Kelder...

Maaike Stiekema, HR-directeur bij Global Talk: 'We zochten de partij die de vertaalslag maakt tussen organisatiesensitiviteit, expertise én de juiste klik.'

Interview
Case
Werving & Selectie
Voor één organisatie twee zoekopdrachten tegelijk voor heel verschillende managersrollen, dat gebeurt niet vaak. Toch lukte het ons bij Global Talk.

Interview met nieuwe mede-eigenaar Koen Velthuijs

Interview
Nieuws
Primox
Vanaf 1 januari 2023 is Koen Velthuijs de nieuwe mede-eigenaar van Primox. We gingen met Koen in gesprek en vroegen hem het hemd van zijn lijf.
Nieuwsbrief

Kennis is macht, toch?

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.
Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht