Zo zorg je voor goede medewerkerstevredenheid

27/2/2023
Julian van der Kieft
Eigenaar

Inmiddels is het wel duidelijk dat medewerkerstevredenheid zorgt voor betere prestaties en een betere werksfeer. Onderzoeken hebben tenslotte al meermaals uitgewezen dat efficiëntie en productiviteit verbeteren als medewerkers tevreden en vooral betrokken zijn. Lees bijvoorbeeld het artikel van de heren van Corporate Rebels. Niet alleen dat, maar betrokken en enthousiaste medewerkers zorgen ook voor een betere sfeer waardoor het voor iedereen leuker wordt.

Maar hoe zorg je nu voor een hoge mate aan tevredenheid en betrokkenheid binnen je team? Zeker nu op afstand. En dan ook nog in een KCC waar werk veelal wordt bepaald door de klant en ruimte schaarser is. Hieronder beschrijven we alvast kort een aantal punten waar je aan kunt denken.

Eigenaarschap

Zorgen dat je medewerkers voelen dat ze eigenaarschap kunnen nemen en een actieve bijdrage hebben aan de ontwikkeling van het bedrijf. Dit zorgt voor ontzettend veel draagvlak en maakt dat ideeën beter worden gedragen.

Duidelijk doel

Daarnaast is het hebben van een duidelijk doel belangrijk om te komen tot de juiste betrokkenheid. Je kunt niet vechten voor iets waarvan niet duidelijk is waarvoor.

Ontwikkeling

Zorg dat je medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en hier ook de ruimte voor krijgen. Ontwikkeling zorgt er tenslotte voor dat werknemers zich gewaardeerd voelen en willen blijven.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts korte inzichten voor hoe je de medewerkerstevredenheid kunt vergroten. In de whitepaper werken we deze verder uit. De bijbehorende whitepaper download je via het formulier hieronder.

No items found.

Download de white paper

In deze whitepaper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Zo zorg je voor goede medewerkerstevredenheid'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Andere artikelen

Binnen twee weken de perfecte match bij Arts en Zorg

Case
Artikel
Interview
Testimonial
Werving & Selectie
Een succesvolle werving en selectie, dat mogen we zeker zeggen. Maar het liefst laten we dat onze klanten zeggen. Lees hoe we Arts en Zorg hielpen!

Alle begrippen uit het Klant Contact Center op één pagina

Artikel
In KCC's kom je veel jargon tegen. Daarom zetten we de meest voorkomende termen voor je op een rijtje in éé handig overzicht. Van A tot Z.

Alternatieven voor het sturen op AHT in je Contact Center

Artikel
White paper
Binnen het Contact Center zijn er genoeg alternatieven voor het sturen op de Average Handling Time (AHT). Zijn er goede alternatieven? Lees het hier.
Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht