Zo zorg je voor goede medewerkerstevredenheid

27/2/2023
Julian van der Kieft
Eigenaar

Inmiddels is het wel duidelijk dat medewerkerstevredenheid zorgt voor betere prestaties en een betere werksfeer. Onderzoeken hebben tenslotte al meermaals uitgewezen dat efficiëntie en productiviteit verbeteren als medewerkers tevreden en vooral betrokken zijn. Lees bijvoorbeeld het artikel van de heren van Corporate Rebels. Niet alleen dat, maar betrokken en enthousiaste medewerkers zorgen ook voor een betere sfeer waardoor het voor iedereen leuker wordt.

Maar hoe zorg je nu voor een hoge mate aan tevredenheid en betrokkenheid binnen je team? Zeker nu op afstand. En dan ook nog in een KCC waar werk veelal wordt bepaald door de klant en ruimte schaarser is. Hieronder beschrijven we alvast kort een aantal punten waar je aan kunt denken.

Eigenaarschap

Zorgen dat je medewerkers voelen dat ze eigenaarschap kunnen nemen en een actieve bijdrage hebben aan de ontwikkeling van het bedrijf. Dit zorgt voor ontzettend veel draagvlak en maakt dat ideeën beter worden gedragen.

Duidelijk doel

Daarnaast is het hebben van een duidelijk doel belangrijk om te komen tot de juiste betrokkenheid. Je kunt niet vechten voor iets waarvan niet duidelijk is waarvoor.

Ontwikkeling

Zorg dat je medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en hier ook de ruimte voor krijgen. Ontwikkeling zorgt er tenslotte voor dat werknemers zich gewaardeerd voelen en willen blijven.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts korte inzichten voor hoe je de medewerkerstevredenheid kunt vergroten. In de whitepaper werken we deze verder uit. De bijbehorende whitepaper download je via het formulier hieronder.

No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Zo zorg je voor goede medewerkerstevredenheid'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

11 manieren om de impact van ziekteverzuim aan te pakken in een klantcontactcenter

Artikel
White paper
Het ziekteverzuim ligt in KCC's gemiddeld hoger dan bij andere bedrijfsonderdelen. Daarom besteden we er extra aandacht aan in dit artikel.

Hoe intervisies waardevol worden in de praktijk

Artikel
Consultant Alan Beijlen neemt je mee in hoe een intervisie niet alleen een fijn moment wordt, maar je ook helpt in de praktijk.

Begrip en motivatie als bouwstenen voor een ijzersterk team vol Gen-Z's

Artikel
White paper
Als je begrijpt hoe Gen-Z in elkaar steekt, kun je ze motiveren. En met motivatie komt inzet, komt succes. Lees er hier alles over.
Nieuwsbrief

Primox in je mailbox

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.