Koen Velthuijs

Eigenaar

Als onze medewerkers voor het eerst bij Primox binnenkomen, stellen we hen een aantal vragen. Zo leren wij en jij ze een beetje beter kennen.

Hoe ben je in aanraking met de Contact Center Branche gekomen?

Tijdens mijn studie Financial Services Management zocht ik een bijbaan die aansloot bij mijn studie. Toen zag ik een vacature bij de DSB bank als callcenter agent en heb daar de eerste stappen gezet in de Contact Center Branche. Na het faillissement nog verschillende callcenter baantjes gedaan bij o.a. DELA.

Wat was je allereerste werkgever?

Mijn eerste werkgever was de Rabobank in Helmond. Ik was 16 jaar toen ik de HAVO had afgerond en had nog geen idee wat ik wilde gaan studeren. Via een leraar op mijn middelbare school ben ik toen bij de Rabobank terecht gekomen op de administratieve afdeling Betalen-Sparen. Het was een afdeling met voornamelijk moeders en na één jaar wist ik wel dat het tijd voor mij was om te gaan studeren.

Wat vind je het leukst aan de Contact Center Branche?

Dat er constant veranderingen zijn die mede zorgen voor een dynamische omgeving. Daarnaast de grote verscheidenheid aan mensen die er werken. De één aan het begin van zijn carrière, de ander door de wol geverfd en een oude rot in het vak. Mooi om een bijdrage te kunnen leveren in de ontwikkeling van verschillende type personen en er voor te zorgen dat deze personen samen een team vormen waarmee je met energie werkt aan ieders doelen. Het gevoel bij een contact center is dat het allemaal heel strak geregeld is en dat is op sommige vlakken zeker zo. Ik vind het leuk om binnen de kaders mijn eigen kleur te geven.

Hoe ben je in contact gekomen met Primox?

Door ontwikkelingsgesprekken bij mijn vorige werkgever werd het mij duidelijk dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag mijn rugzak gaan vullen met ervaringen bij andere klantcontactcentra. Mijn toenmalige manager bracht mij in contact met Julian. Na het eerste gesprek was de klik zo goed dat het alleen nog zoeken was naar een passende opdracht. Deze werd snel gevonden en binnen twee weken na het eerste contact waren we er samen uit.

Wat heb jij in je huidige opdracht geleerd?

Momenteel werk ik een aantal weken bij mijn opdrachtgever. Ik heb geleerd wat het scheppen van duidelijke kaders aan de voorkant kan brengen: medewerkers weten wat er verwacht wordt en handelen daarnaar. Persoonlijk heb ik gemerkt dat de verandering van omgeving mij uitdaagt om weer het beste van mezelf te laten zien. Ik moet me voor mijn gevoel gewoon weer opnieuw bewijzen.

Wat is jouw meerwaarde in deze opdracht?

Structuur aanbrengen waardoor medewerkers weten waar ze naartoe werken. De focus leggen op wat mensen goed doen om vanuit een positieve benadering een jong team te laten groeien. Daarnaast consulteer ik op basis van wat ik zie, hoor en voel. Daarnaast breng ik meerwaarde aan Primox door met een kritische blik te kijken naar wat er al staat en met nieuwe ideeën te komen die het bedrijf en mezelf uitdagen.

Wat doe je graag naast je werk?

Op sportief gebied: zaalvoetballen, squashen, boksen en fitnessen. Verder kan ik enorm genieten van stedentrips en in de zomer van festivals. Ben ook altijd te porren voor een biertje met goed gezelschap.

Wat is je favoriete film?

Ik kijk niet vaak films en heb geen favoriet. Series op Netflix daarentegen kijk ik wel veel en dan kijk ik graag naar: La Casa de Papel, Peaky Blinders, Gomorra en Suits.

Wat is je favoriete muziek?

Ik kan naar heel veel soorten muziek luisteren, maar muziek van voor mijn tijd kan mij niet zo bekoren. Ik luister vooral naar muziek van het moment.

Wat is je favoriete eten?

Je maakt mij heel blij met heerlijk malse spare-ribs. Nu ik het opschrijf begint het water al in mijn mond te lopen.

Wat wil je verder nog met ons delen?

Dat ik heel veel zin heb in deze nieuwe fase in mijn carrière.