Blog Koen: De eerste detacheringsopdrachten

27/2/2023
Koen Velthuijs
Eigenaar

Spannend begin

Vorig jaar was het dan zover: de overstap van Rabobank naar Primox. Dat betekende mijn eerste detacheringsopdracht bij ABN-Amro in Breda. Inmiddels ruim een jaar, en veel ervaringen verder, werd het tijd voor een volgende opdracht. Voor mij een enorm spannende periode want het was de eerste keer dat ik nog geen idee had wat ik zou gaan doen. Welke opdracht komt er voorbij? Wat wordt er van mij verwacht? Past deze opdracht bij mij? Bij wat voor organisatie kom ik terecht?

Einde van eerste detacheringsopdracht

Ik wist twee maanden van tevoren dat mijn opdracht zou gaan eindigen en in mijn hoofd stelde ik vaak de vraag: wat wordt mijn volgende opdracht? Uiteraard had ik voor mezelf een beeld van wat ik graag zou willen doen en dat besprak ik regelmatig met Julian. Ik hoopte dat de opdracht die op mijn wensen aansloot voorbij zou komen. Omdat de uitvragen over het algemeen op korte termijn ingevuld worden moest ik geduld hebben. Laat dat nou net een kwaliteit zijn die ik van nature niet bezit. Gelukkig heb ik de zekerheid van een contract bij Primox, maar naarmate de tijd verstreek, werd ik toch steeds nieuwsgieriger naar wat het ging worden.

Uiteindelijk kwam er een maand voor de einddatum een uitvraag binnen bij Julian. Hij dacht meteen aan mij. Het Medisch Contact Center van Arts en Zorg in Utrecht zocht een teamleider. Dezelfde week nog had ik een eerste gesprek met Ethel Verbruggen. En een week later zat ik in de auto naar Utrecht voor een tweede gesprek met de huidige teamleider en de coördinator. Later die dag kreeg ik het bericht dat ik de opdracht mocht gaan doen. Super gaaf! Zo, dat ging ineens heel snel.

Nu bij Arts en Zorg

Inmiddels werk ik alweer een aantal weken bij Arts en Zorg. Nu besef ik mij des te meer wat het werken op detacheringsbasis mij brengt. Ik kom op plaatsen waar ik anders niet snel zou komen. Een functie binnen de zorg zou niet hetgeen zijn waar ik, gezien mijn achtergrond, snel op zou hebben gesolliciteerd. Door het detacheren word ik in staat gesteld om in meerdere “keukens” te kijken en nieuwe ervaringen op te doen in verschillende branches. Dat geeft mij de gelegenheid om te onderzoeken wat voor organisatie bij mij past en waar ik mij prettig voel. Het is een aanrader.

De komende tijd schrijven mijn collega’s en ik meer blogs over hoe wij ons werk ervaren zodat je een beter beeld hebt van hoe het is om bij een detacheringsbureau als Primox te werken. Wil je meer lezen over hoe het is om bij Primox te werken? Bekijk onze 'Werken bij Primox' pagina via de knop hieronder.

No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Blog Koen: De eerste detacheringsopdrachten'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Blog Martine: Het risico van de perfecte match

Blog
Detachering
Primox
In alweer de derde blog van Martine lees je over het leven als gedetacheerde teamleider. Dit keer: het risico van het vak...

Het Detacheringsdagboek: Een voicemail van een oude bekende…

Blog
Detachering
Case
Dit keer in ‘Het Detacheringsdagboek’ een voicemail van een oude bekende die leidde tot een klus voor Alan.

Het Detacheringsdagboek: Binnen 48 uur de perfecte match voor ABN AMRO

Detachering
Case
Blog
In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het detacheringsproces: van eerste belletje tot laatste handtekening binnen 48 uur bij ABN AMRO.
Nieuwsbrief

Kennis is macht, toch?

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.
Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht