Blog Martine: Detacheerder waar ik mezelf mag zijn

27/2/2023
Martine Wouters-Dijns
Consultant

Oriëntatie na reorganisatie

Anderhalf jaar geleden werd het duidelijk dat ik vanwege een reorganisatie op zoek moest naar een nieuwe functie. Ik zat al een tijdje te denken aan het werk als interim professional en besloot eens in gesprek te gaan met Julian van Primox. Ik kende Julian al als collega bij een eerdere werkgever en we hadden via LinkedIn contact onderhouden. Het gesprek dat we hadden was ontzettend fijn. Door ons gesprek werd duidelijk wat ik zoek in een baan en wat voor mij belangrijke randvoorwaarden zijn.

Eerste interimfunctie en gesprek met Julian

Het belangrijkste echter was de boost in zelfvertrouwen die ik kreeg door het gesprek. Ik werd gezien als professional die een bijdrage kan leveren. Het werd ook duidelijk dat Julian zowel naar je competenties áls naar je persoonlijkheid kijkt wanneer hij een match tussen opdracht en consultant zoekt.

Via mijn netwerk kreeg ik mijn eerste interim functie aangeboden en in die tijd bleef ik contact houden met Julian. Door die eerste opdracht werd voor mij duidelijk dat ik voorlopig als interim manager wilde blijven werken. Toen de opdracht afliep heb ik daarom gelijk contact opgenomen met Julian en is hij voor mij een opdracht gaan zoeken.

Match via Primox

Hoewel ik natuurlijk ook andere vacatures in de gaten bleef houden was voor mij duidelijk dat ik graag een keer voor Primox wilde werken. Ik herken me in de visie op klantcontact die Primox heeft en ik vind het fijn als iemand anders de randzaken van een opdracht regelt, zodat ik mij op de inhoud kan concentreren. Al snel hadden we een match met een interessante en uitdagende opdracht voor Eno zorgverzekeraar.

Primox als detacheringsbureau

Bij de start van deze opdracht werd gelijk duidelijk dat Primox meer wil zijn dan alleen een tussenpersoon voor gedetacheerden. Ik werd gekoppeld aan een buddy die me belde om mijn eerste dagen bij mijn opdracht door te nemen en die mijn vragen over het werken voor Primox kon beantwoorden. Ik kwam in een appgroep met andere gedetacheerden van Primox en werd gelijk uitgenodigd voor een intervisie.

Voor mij is dit het beste van twee werelden: aan de ene kant de afwisseling van verschillende opdrachten, en aan de andere kant wel een leuke club met vaste collega’s. Wanneer ik een lastige casus heb binnen mijn opdracht kan ik even bellen met een andere gedetacheerde of het probleem inbrengen tijdens een intervisie. Als ik even een situatie van me af moet praten, dan bel ik op weg naar huis met een collega van Primox. Ik houd ook van gezelligheid, zoals de online concerten die we ‘bezochten’ en de quizzen die we samen deden.

Vervolg na eerste opdracht

Toen mijn opdracht bij Eno afliep, was het voor mij duidelijk dat ik graag voor Primox wilde blijven werken. Ik geniet van het werken als interim professional maar ik wil niet als ZZP-er aan de slag. Detachering is voor mij dus de juiste keuze op dit moment en Primox is voor mij het perfecte detacheringsbureau.

Mijn arbeidsvoorwaarden zijn goed en zaken zoals laptop en een deel-auto worden zonder gedoe snel geregeld. We hebben veel contact. Net als bij een vaste baan wordt er tijd gemaakt om te praten over mijn ontwikkeling en er is interesse voor mijn persoonlijke situatie. Julian was duidelijk dat hij mij niet alleen ziet als een teammanager waar hij een opdracht voor kan vinden, maar ook mijn bijdrage aan zijn club consultants ziet en waardeert.

Het belangrijkste voor mij is het advies dat ik steeds krijg als ik met een potentiële opdrachtgever in gesprek ga: wees jezelf. Ik hoef me niet anders voor te doen om een opdracht binnen te halen, maar nog belangrijker: ik krijg het vertrouwen dat ik de juiste kennis, vaardigheden en persoonlijke stijl heb die nodig zijn voor mijn werk.

Mijn vertrouwen in Primox bleek gegrond, al snel na het afronden van mijn eerste opdracht stelde Julian me voor bij NS Reisinformatie. Inmiddels ben ik hier alweer een aantal weken aan de slag en heb ik een jaarcontract bij Primox getekend. Voorlopig zit deze match dus wel goed en mag ik lekker mezelf zijn!

No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Blog Martine: Detacheerder waar ik mezelf mag zijn'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Blog Martine: De uitdagingen en voordelen van werken als interim teamleider

Blog
Consultants
In Martine’s blogserie deelt ze haar ervaringen als interim teamleider in klantcontact. Deze blog: de voordelen en uitdagingen die ze tegenkwam..

Blog Martine: Succesvol klantcontactmedewerkers werven: tips & ervaringen uit de praktijk

Blog
Consultants
In Martine’s blogserie deelt ze haar ervaringen als interim teamleider in klantcontact. Deze blog gaat over het werven van geschikt personeel.

Blog Marjolein: 1 gesprek, 1 match

Blog
Testimonial
Detachering
In dit blog vertelt - inmiddels vaste medewerker - Marjolein hoe zij aan haar eerste opdracht kwam via Primox.
Nieuwsbrief

Primox in je mailbox

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.