Het Detacheringsdagboek: Binnen 48 uur de perfecte match voor ABN AMRO

12/5/2023
Julian van der Kieft
Eigenaar

In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het detacheringsproces: van eerste belletje tot laatste handtekening.

Hoe mooi kan detachering zijn? Als je binnen 48 uur een aanvraag in behandeling neemt, het lukt om de juiste kandidaat te benaderen en je ook nog eens de Perfecte Match maakt… Je raadt het al: dan héél mooi. Vanuit mijn perspectief krijg je een kijkje in de keuken van de 48 uur waarin we opdrachtgever en kandidaat bij elkaar brachten!

Dinsdag 11 april 2023, 17:42u

Omdat ik nog in een overleg zit kan ik niet opnemen. Maar als Stephanie Spiessens (Business LeadDaily Banking Services) mij op dit tijdstip belt, dan is dat niet om bij te praten. Op een rustig moment in mijn overleg neem ik snel de tijd om haar te appen. Stephanie geeft aan dat ze me ook al heeft gemaild en morgenochtend graag even met mij wil bellen. Mijn nieuwsgierigheid is natuurlijk gewekt.

Dinsdag 11 april 2023, 18:37u

Ik klik de mail van Stephanie open en de urgentie spat van het scherm. Er gaat een pilot team worden gestart in Rotterdam, een locatie waar het Contact Center van ABN Amro normaal gesproken niet zit. Door een samenwerking met SUSA, een uitzendbureau voor studenten, hebben zij ervoor gekozen om hier een studententeam op te starten. Simpelweg omdat de kandidaten hier beter te vinden zijn dan op de andere locaties. Waarom die urgentie? Ze dacht dat ze alles voor elkaar had, maar helaas, de interne kandidaat is het toch niet geworden.

Dinsdag 11 april 2023, 18:46u

Aan de slag! Ik zet de mail door naar Koen Velthuijs en bel hem op. Net op tijd, want de vaste zaalvoetbalavond van Koen begint bijna. Samen nemen we de heldere en duidelijke mail van Stephanie door en beginnen we te brainstormen. We hebben een ‘shortlist’ met daarop vier namen van mogelijke kandidaten. Nu maar hopen dat ze beschikbaar zijn op de gewenste korte termijn (8 mei starten) en dat ze passen binnen het verhaal van Stephanie. Want de zachte kant is minimaal net zo belangrijk als de harde kant.

Woensdag 12 april 2023, 08:21u

Stephanie neemt vandaag wel héél snel op... Logisch ook! Tijdens ons gesprek hebben we het vooral over de zachte kant van de opdracht en welke persoon hier het beste bij past. We stellen vragen als: “Welk type persoon hebben jullie nodig en voor welke periode?” Tijdens dit gesprek schieten de namen door mijn hoofd en uiteindelijk blijft er één ideale kandidaat over, plus twee kandidaten die wellicht ook nog kunnen passen.

Woensdag 12 april 2023, 08.46u

Koen en ik spreken met elkaar en komen als snel tot de conclusie dat de dame die ik in mijn hoofd heb de perfecte kandidaat lijkt te zijn. Nog mooier: ze is nog beschikbaar ook! Daarnaast valt één van de andere twee gegadigden af. Kortom, we houden twee kandidaten over. Koen en ik bellen er beide één.

Woensdag 12 april 2023, 09.38u

Goed nieuws! Koen en ik spreken elkaar alweer en hij klinkt verdacht vrolijk. De dame, onze ideale beoogde kandidaat, is inderdaad beschikbaar, geïnteresseerd en ook nog eens passend bij de contractvoorwaarden. We schakelen meteen en zorgen ervoor dat we haar zo snel mogelijk voorstellen bij ABN AMRO.

Woensdag 12 april 2023, 09.53u

Per mail stel ik de kandidaat voor aan Stephanie. Via de app stel ik haar hiervan op de hoogte. Stephanie schakelt snel en om 09.56 uur weten we al dat onze kandidaat op gesprek mag komen. Het gesprek gaat een dag later plaatsvinden om 11.30 uur via Teams.

Donderdag 13 april 2023, 09.30u

Koen en ik hebben een voorbespreking met onze kandidaat. We nemen haar nog wat verder mee in wat de opdracht bij ABN Amro inhoudt en met wie zij straks een gesprek heeft. Binnen twintig minuten zijn we klaar en hang ik enthousiast op. Koen en ik voelen het aan: dit wordt een Perfecte Match.

Donderdag 13 april 2023, 12:14u

Stephanie belt mij met de legendarische woorden: “Jij hebt een standbeeld verdiend”. Ineens is onze perfecte kandidaat een Perfecte Match gebleken en gaat Shairmaine Kisoen vanaf 4 mei 2023 een opdracht draaien bij ABN Amro in Rotterdam.

Toch mooi om te zien dat een database met geschikte kandidaten - die steeds groter en rijker gevuld is door de jaren heen - zo snel kan zorgen voor de Perfecte Match. Het helpt zeker als de opdrachtgever zo helder en duidelijk aangeeft wat ze zoeken. En als je dan ook nog eens weet dat er twee andere partijen mochten meezoeken naar een geschikte kandidaat, dan voelt deze plaatsing als een nog grotere overwinning!

Ondertussen is Shairmaine al een aantal weken met plezier bij ABN AMRO aan het werk. Kunnen we jou ook helpen aan de ideale kandidaat of baan? Je weet ons te vinden.

No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Het Detacheringsdagboek: Binnen 48 uur de perfecte match voor ABN AMRO'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Blog Marjolein: 1 gesprek, 1 match

Blog
Testimonial
Detachering
In dit blog vertelt - inmiddels vaste medewerker - Marjolein hoe zij aan haar eerste opdracht kwam via Primox.

Blog Martine: Over NS, Vattenfall en vast cont(r)act bij Primox

Blog
Detachering
Consultants
Vorig jaar juni schreef Martin een blog over haar eerste opdrachten voor Primox. Hoogste tijd voor een update!

Blog Martine: Het risico van de perfecte match

Blog
Detachering
Primox
Consultants
In alweer de derde blog van Martine lees je over het leven als gedetacheerde teamleider. Dit keer: het risico van het vak...
Nieuwsbrief

Primox in je mailbox

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.