Het Detacheringsdagboek: Een voicemail van een oude bekende…

25/7/2023
Julian van der Kieft
Eigenaar

In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het detacheringsproces: van eerste belletje tot laatste handtekening. Zo krijg je een beter beeld van hoe en wat we doen.

Als je nog in een laat overleg zit en ziet dat een oude bekende je belt… Neem je dan op of bel je later terug? Dat was het ‘dilemma’ waar ik dinsdag 30 mei mee te maken had. Het was ruim na vijf uur en Wendy Westerbeek van gro-up belde mij. Ik besloot de oproep toch maar te laten gaan en ging door met mijn overleg. Toen ik zag dat ze ook nog eens een voicemail had ingesproken, was mijn interesse natuurlijk extra gewekt.

Dinsdag 30 mei 2023
Mijn overleg is klaar, dus ik ga direct naar de ingesproken voicemail luisteren. Wendy is benieuwd hoe het met mij gaat en geeft aan dat het tijd is om even bij te praten. Als Wendy dat zegt, dan weet ik dat ze mij - en daarmee Primox – nodig heeft voor een zakelijk vraagstuk. We hebben daarna kort geappt en afgesproken dat we morgenochtend vanuit de auto bellen.

Woensdag 31 mei 2023
Wendy en ik hebben een vermakelijk gesprek. We praten even bij over haar baan, Primox en over hoe het thuis is. Al snel komt de aap uit de mouw: er is een uitdaging bij gro-up en daarvoor heeft Wendy tijdelijke invulling nodig. Ze zoekt een Teammanager die er direct staat, de juiste energie heeft en inhoudelijk wat komt brengen. De eerste namen schieten direct door mijn hoofd. We spreken af om binnenkort – het eerste beschikbare moment in haar agenda - een MS Teams overleg in te schieten waar Koen Velthuijs (mede-eigenaar Primox) ook bij aansluit.

Dinsdag 6 juni 2023
We hebben met zijn drieën een MS Teams overleg. Hierdoor kunnen we net wat beter inzoomen op wat er precies nodig is en over de uitdagingen die er zijn. Zoals welk menstype Wendy nodig heeft. Koen en ik hebben al een aantal mensen voor onszelf op een ‘lijstje’ gezet en gaandeweg het gesprek merken we dat er mensen afvallen of juist weer bijkomen. We toetsen nog een aantal zaken, zoals werktijden, mogelijkheden tot thuiswerken en hoe de andere teamleider erin zit. We sluiten het gesprek alle drie met een positief gevoel af. Wij durven Wendy te garanderen dat ze op zeer korte termijn, uiterlijk einde van de week, goede kandidaten ontvangt. Direct nadat we ophangen, gaan Koen en ik met elkaar in gesprek en komen we al snel tot drie potentiële kandidaten. We nemen contact op met de kandidaten. Er valt één kandidaat af, omdat hij net heeft getekend bij een nieuwe werkgever. De andere twee kandidaten, waaronder Alan Beijlen, mogen we voorstellen.

Woensdag 7 juni 2023
Beide kandidaten zijn voorgesteld en Wendy is positief. Altijd prettig als je elkaar al iets langer kent, begrijpt wat iemand nodig heeft en weet welk type mens daarbij past. Beide kandidaten mogen op gesprek komen, maar de agenda van Wendy laat dat niet op korte termijn toe. Het eerste gesprek, met een andere kandidaat, was een goed gesprek. Echter wil Wendy ook graag in gesprek met Alan. De combinatie van zijn CV en onze toelichting op zijn persoonlijkheid heeft haar nieuwsgierig gemaakt.

Donderdag 15 juni 2023
Vandaag hebben we een MS Teams overleg staan met Alan Beijlen, omdat hij komende maandag op gesprek gaat bij gro-up. Zoals altijd geven we de laatste tips, zoals de grootste uitdagingen op dit moment bij gro-up en wat extra informatie over de gesprekspartners, aan de kandidaat. Alan heeft zich al goed ingelezen en stelt goede, scherpe vragen. Hij geeft aan er zin in te hebben en er klaar voor te zijn. Het gevoel van Koen en mij is goed. Alan is een frisse jonge vent met een duidelijke mening en genoeg ervaring op Contact Center gebied. Dit moet een goede match worden.

Maandag 19 juni 2023
Kandidaat Alan Beijlen gaat vandaag op gesprek bij gro-up. Helaas is het gesprek alleen met Wendy, omdat de collega Teammanager vanwege een privé-omstandigheid afwezig is. Kort na het gesprek krijg ik een zeer positieve Alan aan de telefoon. Hij heeft een goede klik met Wendy en ziet de uitdaging die er ligt echt als “zijn uitdaging”. Niet veel later krijg ik Wendy aan de lijn en ook zij kan haar enthousiasme niet onder stoelen of banken steken. Wel wil zij graag dat Alan ook een gesprek met de Teammanager aangaat, iets waar Alan volledig voor openstaat.

Dinsdag 20 juni 2023
Al vroeg op de dag heb ik veel appcontact met Alan en Wendy. De uitkomst is dat er al snel een gesprek is tussen Alan en de Teammanager collega. En ja hoor, de witte rook komt snel, Alan gaat op 1 augustus 2023 starten bij Primox en mag deze mooie uitdaging bij gro-up aangaan!

Woensdag 21 juni 2023
Zelfs de papieren voor de opdracht en het contract van Alan zijn al rond. Hoewel de aanloop wat langer duurde door drukke agenda’s, is alles dan toch in een stroomversnelling gekomen en kwam het snel rond.

Vrijdag 7 juli 2023
Vandaag hebben we een ‘kantoordag’ met een aantal collega’s van Primox. Om Alan welkom te heten, hebben we hem direct uitgenodigd om kennis te komen maken, de welbekende foto’s te schieten en samen te lunchen. Alan is in levenden lijve een nog leukere vent dan wij al dachten. Niet alleen een perfecte kandidaat voor gro-up, maar ook een echte aanwinst voor Primox.

Dinsdag 18 juli 2023
Alan is alvast een middag mee gaan kijken. Zo kan hij een nog beter beeld vormen van wat de uitdagingen zijn en alvast kennismaken met de aanwezige medewerkers en de collega Teammanager. Hij gaf aan een heel prettig gevoel te hebben bij de organisatie, het pand, de mensen en de sfeer. Van Wendy horen we dat de mensen van gro-up zijn initiatief om alvast kennis te maken megagoed hebben ontvangen. Ze moest hem zelfs een beetje afremmen, omdat hij al zo enthousiast was en veel voorbereidend werk wilde gaan doen.

Dinsdag 1 augustus 2023
Deze dag gaat Alan starten. Wij zijn er met zijn allen van overtuigd dat dit een groot succes gaat worden.

Zo fijn om wederom te merken dat gesprekken met kandidaten uit het verleden nog steeds leiden tot een goede invulling van een detacheringsopdracht! Kunnen we jou ook helpen aan de ideale kandidaat of baan? Je weet ons te vinden.

No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Het Detacheringsdagboek: Een voicemail van een oude bekende…'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Werving & selectie voor ATAG (1/2): Julian van Primox

Case
Werving & Selectie
Hoe een bezoek aan het prachtige ATAG Experience Center al snel tot een succesvolle plaatsing leidde voor Eugene Kelder...

Het Detacheringsdagboek: Binnen 48 uur de perfecte match voor ABN AMRO

Detachering
Case
Blog
Detacheringsdagboek
In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het detacheringsproces: van eerste belletje tot laatste handtekening binnen 48 uur bij ABN AMRO.

Het Detacheringsdagboek: Van ingevulde opdracht tot training 'Klantgericht Schrijven' én vaste aanstelling

Detachering
Case
Detacheringsdagboek
In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het proces van eerste belletje tot laatste handtekening - en verder. Dit keer over Niek bij Eteck.
Nieuwsbrief

Kennis is macht, toch?

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.
Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht