Interview met nieuwe mede-eigenaar Koen Velthuijs

25/2/2023
Daan Douven
Communicatiespecialist

Vanaf 1 januari 2023 is Koen Velthuijs de nieuwe mede-eigenaar van Primox. Samen met oprichter Julian van der Kieft gaat hij de komende jaren Primox verder uitbouwen. Mooi nieuws en alle reden voor een interessant interview. We gingen met Koen in gesprek en vroegen hem het spreekwoordelijke hemd van zijn lijf.

Daar is-ie dan! Koen, mede-eigenaar van Primox. Tof man, hoe voelt dat?

Inderdaad heel tof en ik moet er eerlijk gezegd nog wel een beetje aan wennen. Niet zozeer het werkinhoudelijke stuk, maar vooral het feit dat ik nu niet meer ergens in loondienst ben. Ik merk dat het mij een bepaalde vorm van vrijheid geeft die ik niet eerder heb ervaren. Mijn betrokkenheid bij Primox was al heel sterk aanwezig en is met deze stap nog sterker geworden.

Niet iets waar je over nadacht, toen je hier drie jaar geleden startte. Of wel?

Nee, dat is toen geen moment door mijn hoofd geschoten. Het is eigenlijk heel organisch zo gegroeid. Tijdens mijn detacheringsopdrachten heb ik één dag in de week meegebouwd aan Primox. Toen ik binnenkwam, bestonden we pas 2 jaar. Er moest nog over veel dingen worden nagedacht en er moesten nog processen worden neergezet. Ik merkte al dat ik daar enorm veel energie van kreeg en nooit uitgedacht raakte. Na mijn laatste opdracht ben ik daarom in november 2021 volledig intern gaan werken. Zo had ik meer tijd om verder te bouwen aan Primox.

Wanneer kwam het ter sprake dat je mede-eigenaar kon worden?

Vorig jaar zomer waren Julian en ik met elkaar aan het praten en kwam Julian met de vraag of ik het interessant zou vinden om mede-eigenaar te worden. Dat kwam voor mij echt als een enorme verassing en mijn reactie was: ‘Uhh… ja… ik denk het wel.’  Ik wist niet goed hoe ik moest reageren, maar vond het interessant om samen verder te onderzoeken.

Best een ding, inderdaad. Moest je er lang over nadenken?

Nou het is inderdaad nogal een omslag. Van de zekerheid en veiligheid van een dienstverband naar zelfstandig ondernemer worden. Dus daar heb ik wel even over na moeten denken. Je geeft ook commitment voor een lange tijd. Je moet je zeker weten dat je dit jaren wil doen. Daarnaast moet je veel zaken zelf regelen die normaal een werkgever voor je regelt. En uiteraard moest ik kijken of het haalbaar was om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

Wat gaf uiteindelijk de doorslag?

Van jongs af aan had ik het idee dat ik uiteindelijk iets voor mijzelf wilde gaan doen. Mijn vader heeft lange tijd een eigen bedrijf gehad. Wat dat hem heeft gebracht aan vrijheid en de mogelijkheden om eigen beslissingen te nemen, trok mij altijd aan. Maar om iets helemaal alleen op te zetten, dat past niet zo goed bij mij. Daarom is deze manier perfect. De goede band en klik die Julian en ik met elkaar hebben, zorgden ervoor dat ik deze nieuwe uitdaging graag aan wil gaan.

En nu, verandert er voor jou veel?

Je hebt sowieso meer administratieve zaken die je moet regelen. Niet per se mijn hobby 😉. Op dagelijkse basis vallen de veranderingen best mee. We gaan op dezelfde voet verder als dat we hiervoor deden. Julian richt zich wat meer op de opdrachtgeverskant en ik op de kandidatenkant. Ik heb natuurlijk wel meer verantwoordelijkheden gekregen en we zijn bezig om te zorgen dat we vervangbaar zijn. Omdat je nooit weet wat de toekomst brengt. Heel veel beslissingen maakten wij – voor mijn toetreding als mede-eigenaar – al samen. Dus daar verandert niet zo veel aan. Alleen weegt mijn stem misschien nu iets zwaarder, haha.

koen bij primox

Aha, de opdrachtgever en kandidaat gaan er dus niet zoveel van merken. Duidelijk! Als je één ding bij Primox nu wil veranderen, wat zou je dan doen?

We hebben al heel vaak de perfecte match gemaakt en dat verveelt nooit. Wil ik iets veranderen? Nee, want daar werken Julian en ik elke dag al aan. Wil ik meer opdrachtgevers en kandidaten aan elkaar koppelen en daarmee Klant Contact naar een hoger niveau brengen? Dat sowieso.

Heb je nu ook plannen om naar Apeldoorn te verhuizen, dan? 🙂

Haha nee, gelukkig hebben wij het hybride werken helemaal omarmd bij Primox. Voorlopig blijf ik in het zonnige zuiden wonen. Al valt dat op dit moment helaas vies tegen. Over het algemeen ben ik twee dagen per week op ons kantoor in Apeldoorn te vinden.

Je start als mede-eigenaar op het moment dat Primox vijf jaar jong is. Hoe zie jij de volgende vijf jaar voor je?

De volgende vijf jaar gaan we Primox verder laten groeien. Door de club te blijven waar iedereen nog zichzelf mag en kan zijn. Waarbij we altijd open, eerlijk en transparant zijn. Dat is in onze markt helaas geen vanzelfsprekendheid. Wat ons onderscheidt, is de persoonlijke aandacht. De komende jaren wil ik ervoor zorgen dat we dat blijven houden. Elke dag zullen wij onszelf inzetten om Primox en Klant Contact in Nederland te laten groeien. Het doel is om uiteindelijk door te groeien naar een club van twintig topmedewerkers. Elk jaar groeien we daar dichter naartoe, maar we zijn er nog niet. Werk aan de winkel!

Tijdens de laatste kwartaalbijeenkomst zei Julian gekscherend dat jij nu mee mag bepalen wat er in de koelkast op kantoor komt te staan. Wat staat er – wat jou betreft – altijd in de koelkast?

Mensen die mij een beetje kennen zullen gelijk zeggen: BIER! Ik kan niet ontkennen dat ik graag een biertje drink 😊. Maar het bier dat we op kantoor hebben staan, raakt meestal over de datum. Onze koelkast is altijd goed gevuld met frisdrank, maar eten is er nooit te vinden. Dus wat mij betreft staat er altijd wel wat eten in, om de lekkere trek te stillen.

Thanks Koen en heel veel succes natuurlijk!

No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Interview met nieuwe mede-eigenaar Koen Velthuijs'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Blog Martine: Detacheerder waar ik mezelf mag zijn

Blog
Primox
Testimonial
Consultants
Martine neemt je in haar blog mee in haar eerste opdrachten via Primox en haar kijk op het leven als gedetacheerde bij Primox.

Blog Martine: Het risico van de perfecte match

Blog
Detachering
Primox
Consultants
In alweer de derde blog van Martine lees je over het leven als gedetacheerde teamleider. Dit keer: het risico van het vak...

Dubbelinterview met freelance leidinggevende Lucien en Julian (eigenaar Primox)

Interview
Primox
Werving & Selectie
zzp
Lucien startte onlangs bij DELA als zzp'er via Primox. We stelden Lucien en Julian een paar vragen over de samenwerking en hoe die tot stand kwam.
Nieuwsbrief

Primox in je mailbox

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.