Binnen een half jaar vier teamleiders voor ZDG

25/2/2023
Daan Douven
Communicatiespecialist

Bij Primox helpen we mensen met detachering, geven we trainingen en voeren we werving & selectie uit voor onze klanten. Maar die werving en selectie, daar weten de meeste mensen nog niet zoveel over. Tijd voor wat uitleg en voorbeelden. In 2022 maakten we vier keer de Perfecte Match bij de Zorg Diensten Groep (ZDG). In dit artikel geven we je graag inzicht in hoe Wendy Westerbeek, Manager Multiline bij de ZDG, dit werving- en selectieproces ervaarde. Wel zo handig als de kandidaten van toen nu zelf ook nog blij zijn met hun plek bij ZDG. Daarom vroegen we hen ook hoe ze het ervaarden. Maar eerst een kleine samenvatting van waar het allemaal startte.

Hoe het allemaal begon

Tijdens een hernieuwde kennismaking met Wendy (ZDG), Koen (Primox) en Julian (Primox) in december 2021 bleek al gauw de behoefte om inhoudelijk verder te praten. Zorg Diensten Groep zocht een nieuwe Teamleider. Een speld in een hooiberg, zo constateerden wij. Een hele lastige speld ook nog eens. ZDG had specifieke eisen, zoals veel ervaring, maar had een te lage salarisindicatie.

Met Wendy spraken we af om toch een poging te wagen. Twee kandidaten en evenveel gesprekken later waren we het erover eens: er moest iets veranderen. De wensenlijst kleiner of de salarisrange groter. Tot ons genoegen werd er gekozen voor het vergroten van de salarisrange en daarmee het vasthouden aan de gewenste kwaliteit. Hoe het verder verliep, vertellen Wendy en de vier kandidaten: Shairmaine, Frans, Robert en Kim je zelf.

Wendy Westerbeek

Hoe kwam je in contact met Primox?

Primox is in het verleden vaker ingeschakeld door Multiline/ZDG. Ook toen vonden wij snel een kandidaat. Helaas bleek dat op de langere termijn niet de juiste match te zijn. Het contact tussen Primox en ons was wel prettig en de samenwerking werd ook zo ervaren. Daarom heb ik Julian bij dit nieuwe vraagstuk ook benaderd.

Wat was – bij de eerste zoekopdracht – voor jou de reden dat je ons benaderde?

Ik heb contact met jullie gezocht omdat jullie specialist zijn in de werving van leidinggevenden in het Klant Contact. Doordat wij als organisatie eerder positieve ervaringen hadden en het contact altijd vlot en soepel verloopt, is Primox de eerste waar ik aan denk bij een nieuwe open functie.

Hoe ervaar je de samenwerking met Primox?

De samenwerking met Primox is heel prettig. Zowel met Koen als met Julian ervaar ik dat we kunnen sparren over de inhoud en mijn uitvraag. Er worden de juiste vragen gesteld en er wordt actief meegedacht. Op basis van jullie ervaringen in de markt geven jullie ons waardevol advies.

Wat waren voor jou de uitdagingen in het werving- en selectieproces?

Als organisatie maken we flinke stappen. We hadden teamleiders nodig die ons daarin ondersteunen. Via onze bestaande wervingskanalen vonden we niet de juiste kandidaten. Door verschillende interne wisselingen waren we op zoek naar stabiliteit en écht de juiste persoon voor de uitdaging.

Waarin verschilt Primox voor jou met andere vergelijkbare organisaties?

Het persoonlijke contact. Primox is een kleinere organisatie in vergelijking met andere spelers en daardoor is het makkelijk om snel te schakelen. Zaken worden door jullie direct en adequaat opgepakt. Ondanks de compacte omvang beschikken jullie over een groot netwerk. Daarnaast luistert Primox echt naar de vraag, krijgen jullie de vraag achter de vraag naar boven en matchen jullie op persoonlijkheid én competenties.

Is de Perfecte Match tussen ZDG en de vier Teamleiders er nog steeds?

Haha, ja vier teamleiders in één jaar tijd. De 4 verschillende personen zitten nog steeds op de, voor hun, goede plek. Ik heb het vertrouwen dat wij met deze groep mensen de toekomst aan kunnen en mooie resultaten gaan bewerkstelligen.

Zijn er lessen die je andere opdrachtgevers – in zo’n proces – kan meegeven?

Luister naar de adviezen van een professional zoals jullie. Wij hebben het salaris verhoogd, omdat de markt veranderde. Jullie zagen heel duidelijk dat het salaris wat wij aanvankelijk boden niet toereikend was voor de vaardigheden en competenties die wij vroegen. Doordat ik nu de juiste teamleiders heb, kan ik mij focussen op de zaken die voor mijn rol belangrijk zijn.

Is er nog iets dat je Primox wil meegeven?

Blijf je op deze manier onderscheiden van de rest!

Dankjewel Wendy, gaan we doen! Wat vinden de uiteindelijke teamleiders ervan?

No items found.

De teamleiders waren zo vriendelijk om hun kant van het verhaal toe te lichten. In willekeurige volgorde de quotes van de vier teamleiders bij ZDG die we via werving & selectie konden plaatsen:

Shairmaine Kisoen, teamleider ZDG

Ik heb de gesprekken met Koen en Julian als zeer prettig ervaren, zij wisten voor mij de perfecte vacature te vinden bij ZDG. Ook de begeleiding naar de gesprekken toe qua voorbereiding waren perfect. Ik voelde mij zeker en wist waar ik aan toe was. Betere bemiddeling kon ik niet wensen. Ik ben bij de sollicitatieprocedure begeleid, maar ook daarna bleven wij contact houden. Wat ik ook super attent vond, is dat ik vooraf aan mijn sollicitatie en erna een belletje of appje kreeg.

Frans van Roon, teamleider ZDG

Dankzij de bemiddeling van Primox heb ik weer een leuke en uitdagende job gevonden. Primox is een fijne organisatie met betrokken mensen die niet alleen aandacht hebben voor het zakelijke gedeelte, maar ook voor de mens. Ze komen hun afspraken altijd na en informeren ook nog regelmatig hoe het met je gaat als je eenmaal aan de slag bent. Dit bedrijf is zeker een aanrader!

Robert Duijm, teamleider ZDG

Ik heb de bemiddeling via Primox door Koen en Julien als zeer prettig ervaren. Doordat ze echt geïnteresseerd zijn in de kandidaat en het bedrijf waarvoor zij werven, is de match in mijn geval uitstekend geslaagd.

Kim van der Voorst, teamleider ZDG

Vanaf het eerste moment was er een fijne klik. We hadden goede gesprekken en dat gaf direct een vertrouwd gevoel. De opvolging nadat ik was aangenomen vond ik ook heel goed. Op meerdere momenten wordt er even gecheckt of het nog goed voelt. En erg leuk dat we daarna met elkaar zijn gaan lunchen.


Zijn de volgende kandidaten voor jouw organisatie?

Dat wat we voor de Zorg Diensten Groep deden, doen we ook graag voor jouw organisatie. Hulp nodig bij het zoeken van een ideale teamleider of andere functie? Laat ons je met werving en selectie helpen aan de juiste kandidaat voor het beste Klant Contact met de doelgroep van jouw organisatie. Kijk gerust rond op onze werving en selectie pagina. Al overtuigd? Neem meteen contact op. We helpen je graag.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Binnen een half jaar vier teamleiders voor ZDG'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Blog Marjolein: 1 gesprek, 1 match

Blog
Testimonial
Detachering
In dit blog vertelt - inmiddels vaste medewerker - Marjolein hoe zij aan haar eerste opdracht kwam via Primox.

Blog Martine: Detacheerder waar ik mezelf mag zijn

Blog
Primox
Testimonial
Consultants
Martine neemt je in haar blog mee in haar eerste opdrachten via Primox en haar kijk op het leven als gedetacheerde bij Primox.

Het Detacheringsdagboek: Binnen 48 uur de perfecte match voor ABN AMRO

Detachering
Case
Detacheringsdagboek
In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het detacheringsproces: van eerste belletje tot laatste handtekening binnen 48 uur bij ABN AMRO.
Nieuwsbrief

Primox in je mailbox

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.