Cursist Martijn over Basisopleiding Teammanager: ‘Heb veel aan verschillende coachingstechnieken’

26/2/2023
Julian van der Kieft
Eigenaar

Afgelopen twee maanden verzorgden we de Basisopleiding Teammanager waarin we beginnende of nog te worden teamleiders een goede basis geven om zich verder te ontwikkelen binnen het Klant Contact Center. Martijn Gremmen is één van de cursisten die onder begeleiding van Marjolein Cloostra deelneemt aan de basisopleiding. We vroegen hem hoe hij het ervaart en of het voor anderen ook de moeite waard is. Lezen dus.

Hoe ben je bij de basisopleiding terechtgekomen?

Toen ik begon bij ABN AMRO was Julian onze Operationeel Manager. Zijn enorme drive en enthousiasme om mensen echt beter te maken viel mij toen meteen op. Vandaar dat ik het erg leuk vond om hem te blijven volgen toen hij de start maakte met Primox. De blogpost die ik over de training van Primox las, was een mooie gelegenheid om weer eens contact op te nemen. Na een gesprek met Julian en onze trainster Marjolein waar we de wensen/verwachtingen doorspraken, werd ik nog enthousiaster.

Wat was de reden dat jij je inschreef voor de opleiding?

Ik wilde vooral meer kennis over het totale plaatje van de diverse aspecten die komen kijken bij een rol als teammanager. Deze training was voor mij ideaal, omdat letterlijk alles aan bod komt en daarnaast de focus kon worden gelegd op die punten waar ik verder de diepte in wilde gaan.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn deze uitgekomen?

Voornamelijk om wat meer handvaten te krijgen voor hoe je bepaalde zaken het beste aanpakt. Zodat ik uiteindelijk echt dat verschil kan maken om een team, maar ook mensen op individueel niveau, verder te helpen. Met de theorieën die we hebben behandeld heb ik nu een veel bredere basis kunnen ontwikkelen om verder mee aan de slag te gaan.

Wat levert de training je tot op heden op?

Heel veel interessante en nieuwe inzichten. Daarnaast weet ik nu zeker dat ik het juiste pad bewandel in de volgende stap die ik wil maken als teammanager. Ik ben alleen maar nòg enthousiaster geworden om hier verder mee aan de slag te gaan.

Wat vind je tot op heden de meest interessante module?

Lastig kiezen, omdat juist in de verschillende modules veel interessante dingen zitten. Maar, dan ga ik toch voor de module over Leiderschap en leiderschapsstijlen. Vooral aan de verschillende coachingstechnieken en het stukje over situationeel leiderschap heb ik veel gehad. Daar wil ik mij graag nog verder in verdiepen. Dat lijkt mij leuk!

Wat verwacht je van de laatste module, Verzuim?

Vooral weer een interessante dag met wederom een heel belangrijk onderwerp. Een punt waar je als teammanager juist een verschil kunt maken. In zowel het traject voordat er verzuim optreedt, als wanneer er wel verzuim is en je daar samen mee aan de slag gaat. Ik ben erg benieuwd wat Marjolein ons daarover gaat vertellen.

Wat vind je van het hybride model waarin de training is opgebouwd?

Dat werkt goed, het plan was om de training vier van de zes dagen op kantoor te doen, maar uiteindelijk is dit uit voorzorg i.v.m. een mogelijke coronabesmetting 50/50 geworden. Doordat we maar met 2 cursisten waren, ben je online continue met elkaar in gesprek. Daardoor blijf je automatisch erg betrokken. Daarnaast weet Marjolein een erg goede balans te vinden in het theoretische- en praktische gedeelde. Dat maakt het een erg gevarieerde training.

We zijn benieuwd naar welk cijfer je de training geeft. En zou je ‘m aanraden aan beginnende Teammanagers of mensen die de overstap willen maken naar die functie?

Een zeer dikke 9. Ik raad de training zeker aan, omdat het echt een mooi totaalbeeld geeft van alle onderwerpen die belangrijk zijn en op je pad komen in een functie van teammanager. Vooral de interactie en het kleinschalige van de training is een zeer grote meerwaarde. Marjolein koppelt haar ervaringen uit de praktijk meteen met theorie door concrete voorbeelden te geven. Dat maakt het heel sprekend. Daarnaast neemt Marjolein alle ruimte om extra tijd te steken in de onderwerpen waar ik nog meer vragen over had.

Heb je nog vragen voor ons of is er iets wat je nog wilt delen?

Ik kan enkel zeggen dat je zeker even contact op moet nemen met Primox als je graag een rol van teammanager wil bekleden, of juist twijfelt of dit iets is dat bij je past.

Is de Basisopleiding Teammanager ook wat voor jou?

De basisopleiding voor teammanagers is een succes. De volgende basisopleiding laat dan ook niet lang op zich wachten. Lees  wat meer informatie en meld je aan!

No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Cursist Martijn over Basisopleiding Teammanager: ‘Heb veel aan verschillende coachingstechnieken’'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Maaike Stiekema, HR-directeur bij Global Talk: 'We zochten de partij die de vertaalslag maakt tussen organisatiesensitiviteit, expertise én de juiste klik.'

Interview
Case
Werving & Selectie
Voor één organisatie twee zoekopdrachten tegelijk voor heel verschillende managersrollen, dat gebeurt niet vaak. Toch lukte het ons bij Global Talk.

'Zou andere ZZP'ers een soortgelijk traject aanbevelen' - interview Paul van Braam

Werving & Selectie
Case
Testimonial
Binnen een maand na onze post over ZZP'ers op LinkedIn was het raak: ZZP'er Paul van Braam kwam in contact met onze Koen. De rest is geschiedenis...

Interview met nieuwe mede-eigenaar Koen Velthuijs

Interview
Nieuws
Primox
Vanaf 1 januari 2023 is Koen Velthuijs de nieuwe mede-eigenaar van Primox. We gingen met Koen in gesprek en vroegen hem het hemd van zijn lijf.
Nieuwsbrief

Kennis is macht, toch?

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.
Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht