Interview met Martijn na contract- èn opdrachtverlenging

26/2/2023
Julian van der Kieft
Eigenaar

Martijn Steevensz, onze consultant, verlengde onlangs zijn opdracht bij ABN AMRO èn zijn contract bij Primox. Alle reden voor een gesprek natuurlijk! We vroegen Martijn hoe hij dit allemaal ervaarde.

Gefeliciteerd Martijn, je contract bij ABN AMRO is flink verlengd. Vertel ons meer!

Ja, gaaf hè? Het project waar ik deel van uitmaak gaat langer duren dan dat de ABN AMRO vooraf had ingeschat, dus hebben ze besloten om de juiste mensen langer aan zich te binden. Ik ben heel trots en vereerd dat besloten is om ook mij langer te binden. Het project is erg leuk en de ABN AMRO is een zeer leuke opdrachtgever, dus voor mij is dit heel goed nieuws! Daarnaast is het een bevestiging dat ik mijn opdracht op een goede manier uitvoer.

Wat waren de grootste uitdagingen toen je startte en hoe heb je die aangepakt?

In alle eerlijkheid kreeg ik een erg leuk en gemotiveerd team toebedeeld. Maar een leuk en gemotiveerd team maakt natuurlijk nog geen goed presterend team. Wat mij direct opviel is dat er erg weinig data bekend was over de performance van individuele teamleden. Er werd alleen gestuurd op basis van teamprestaties, op individuele basis was er alleen ‘high over’ data beschikbaar. Het eerste wat ik heb gedaan, is rapportages bouwen die meer inzicht geven in het proces, maar ook in de individuele prestaties. Het leuke is dat deze rapportages nu ook door andere teams worden gebruikt. Wat voor de teamleden nieuw was, is dat ik nu al mijn teamleden iedere week zijn/ haar performance van de week daarvoor doorstuur met een kort persoonlijk bericht. Hierdoor weten al mijn teamleden hoe ze presteren en zijn ze meer betrokken, maar heb ik zelf ook inzichtelijk of er bijsturing nodig is.

Waar kijk je dit kalenderjaar naar uit?

Daar kan ik kort in zijn: vakantie. Na twee jaren corona gaan we weer lekker naar het buitenland, Kroatië om precies te zijn. Over twee maanden en trek ik er lekker met mijn gezin op uit. Qua werk kijk ik uit naar welke ontwikkelingen er allemaal binnen mijn opdracht gaan plaatsvinden. We zitten nu echt vol in de ontwikkeling en het is altijd erg interessant om te zien hoe alles zich ontvouwt. Het is in ieder geval niet saai. Het meest belangrijke voor mij is om overzicht te houden en mijn team te blijven betrekken en stimuleren. Dat is mijn werk en dat vind ik super om te doen. En ik ben er best goed in, al zeg ik het zelf.

Wat kenmerkt het team bij ABN AMRO eigenlijk?

Het team binnen ABN AMRO is voor mij drieledig. Ten eerste is er het team waar ik leiding aan mag geven. Dit team kenmerkt zich door goede prestaties, een zeer goede sfeer en een grote mate van betrokkenheid. Mijn team is makkelijk te stimuleren en we hebben een echte winnaarsmentaliteit. Daarnaast is er het team met directe collega’s. Dit team kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan achtergronden en persoonlijkheden. Het is erg interessant en leuk om te zien hoe iedere teammanager op zijn eigen manier zijn of haar team aanstuurt om de best mogelijke resultaten te halen. Door deze verscheidenheid aan stijlen leer ik ook weer. Ik vergelijk de verschillende aanpakken van de collega’s en probeer datgene wat het meest effectief is (en bij mij past) over te nemen. We hebben een sfeer in het team die hier ook toe uitnodigt. We zijn allemaal bereid om elkaar te helpen. Zo word ik bijvoorbeeld regelmatig gevraagd om te ondersteunen bij een slecht nieuws gesprek. Gelukkig heb ik Primox ook nog als achtervang, dus als ik er niet uitkom met mijn ABN AMRO collega’s, kan ik bij mijn collega’s van Primox terecht. Het is echt ongelofelijk hoeveel ervaring en kennis bij ons aanwezig is.

Tot slot is er het hogere management. Dit team bestaat voor mij uit Nancy, Ineke en Marian. Zij geven op een zeer persoonlijke manier sturing en zijn erg benaderbaar. Daarnaast krijg ik het vertrouwen en ook de vrijheid om mijn team (binnen de gestelde kaders) te managen zoals ik dat het beste acht. Deze vrijheid werpt zijn vruchten af als ik naar de prestaties van mijn team kijk.

Daarnaast heb je tot aan het eind van 2023 een contract bij Primox, ze hebben vertrouwen in je. Hoe zie jij dat?

Voor mij is erkenning en vertrouwen erg belangrijk. De verlenging van mijn arbeidsovereenkomst bij Primox tot eind 2023 is voor mij een bewijs van erkenning en vertrouwen en dus heel belangrijk voor mij. De manier waarop dit ging was ook heel erg prettig en straalde heel veel vertrouwen uit. Na mijn verlenging bij de ABN AMRO tot en met april 2023 heb ik een gesprek aangevraagd bij Julian om over mijn toekomst te praten. Het was een erg prettig gesprek en ik was verbaasd om te zien hoe goed Julian mij kent. Hij weet precies wat mij drijft en wat mijn zorgen zijn. Het mooie was dat Julian zelf met het voorstel kwam mij aan Primox te binden tot en met eind 2023. Met een minder lange periode was ik ook akkoord gegaan, maar ik ben natuurlijk wel heel blij met het uitgesproken vertrouwen. En for the record, dat vertrouwen is natuurlijk terecht 😉.

Wat waardeer je het meeste aan het werken als gedetacheerde?

Ik ben gek op werken op interimbasis. Het snel moeten presteren en echt ergens naar toe werken past goed bij mij. Er zijn echter wel twee nadelen die voor mij zwaar wegen. Ten eerste maak je in dit werk altijd maar erg kort deel uit van een team. Door onderdeel te zijn van een detacheerder heb je een vast team met collega’s. En bij Primox is het een bijkomend voordeel dat het een zeer hecht team is met veel kennis en ervaring. Primox hecht er ook echt aan dit teamgevoel te voeden door zaken als teamuitjes en intervisies. Het onderling contact wordt gestimuleerd. Hierdoor kan ik altijd terugvallen op de kennis die binnen onze club aanwezig is en – misschien nog wel belangrijker – voel ik mij thuis.

Tweede nadeel van werken op basis van interim is de baan onzekerheid. Hier kan ik echt heel slecht tegen. Door onderdeel te zijn van Primox heb ik zekerheid voor de toekomst. Primox en haar netwerk geven mij zekerheid voor een opdracht in de toekomst.

En… op de website zien we je staan met een duikpak. Hoe zit dat?

Dit is een leuke vraag. Laat ik beginnen om je af te raden met mijn pak te gaan duiken. Het pak dat ik heb is een surfpak/wetsuit. Een ‘shorty’ om meer precies te zijn, dus met korte mouwen en benen. Uitleggen wat het verschil is tussen een duikpak en dit pak wordt een erg technisch verhaal, dus dat laat ik achterwege. Ik gebruik dit pak als ik ga windsurfen of wakeboarden. Vroeger was ik een erg fanatieke windsurfer en beoefende ik de sport het hele jaar door. Tegenwoordig ben ik alleen met mooi weer te vinden op het water. Dan surf ik als er genoeg wind staat en sta ik op een wakeboard als er te weinig wind staat om te surfen. Vandaar dat ik alleen een ‘shorty’ heb. Ik ben gek op water, dus alle sporten (op duiken na) die met water te maken hebben vind ik leuk.

Haha, bedankt voor je tijd en succes daar!

Verleng jij straks ook de succesvolle opdracht van een van onze Klant Contact teamleiders? We helpen je graag!

No items found.


Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Interview met Martijn na contract- èn opdrachtverlenging'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Maaike Stiekema, HR-directeur bij Global Talk: 'We zochten de partij die de vertaalslag maakt tussen organisatiesensitiviteit, expertise én de juiste klik.'

Interview
Case
Werving & Selectie
Voor één organisatie twee zoekopdrachten tegelijk voor heel verschillende managersrollen, dat gebeurt niet vaak. Toch lukte het ons bij Global Talk.

Blog Martine: Het risico van de perfecte match

Blog
Detachering
Primox
In alweer de derde blog van Martine lees je over het leven als gedetacheerde teamleider. Dit keer: het risico van het vak...

Het Detacheringsdagboek: Een voicemail van een oude bekende…

Blog
Detachering
Case
Dit keer in ‘Het Detacheringsdagboek’ een voicemail van een oude bekende die leidde tot een klus voor Alan.
Nieuwsbrief

Kennis is macht, toch?

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.
Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht