Dubbelinterview over vast contract van Koen met Julian (eigenaar Primox)

27/2/2023
Julian van der Kieft
Eigenaar

Koen heeft zich in het begin van het jaar verbonden aan Primox. Onlangs tekende hij al een vast contract. Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze prestatie! We zijn heel benieuwd naar de beweegredenen van beiden, Koen en Julian, om na een korte periode en ondanks de coronatijd al te kiezen voor een vaste aanstelling.

Koen

Wat was voor jou de reden om bij Primox te starten?
Bij mijn vorige werkgever merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik was er na mijn studie begonnen en na 7 jaar werd ik nieuwsgierig naar wat er nog meer voor werkgevers zijn en wat zij te bieden hebben. Om een volgende stap te maken in mijn carrière werd het me duidelijk dat ik meer ervaring op moest gaan doen. Dat in combinatie met de wens om meer bedrijven te willen zien kwam ik al snel uit bij detacheren. De moeite die Julian vervolgens heeft genomen om mij bij de club te halen gaf mij het gevoel dat dit de juiste beslissing was.

Waarin verschilt Primox voor jou van andere werkgevers?
Ik heb vooral bij grote organisatie gewerkt en ik merk dat de omvang van Primox beter bij mij past. We zijn een jonge organisatie waar niet alles is vastgelegd in regels en processen. In combinatie met de vrijheid die ik ervaar om ideeën uit te voeren zonder dat ik langs verschillende afdelingen moet zijn voor mij een belangrijk verschillen.

Naast je rol als consultant doe je ook werkzaamheden voor ons bedrijf, waarom?
Ik vind het super leuk om mee te denken over hoe we ons jonge bedrijf gaan positioneren richting de toekomst. Voorheen merkte ik dat ik vaak ideeën had over hoe zaken beter/anders zouden kunnen, maar voelde daar weinig ruimte voor om dit daadwerkelijk uit te voeren. Tijdens mijn gesprekken met Julian kwam dit ook naar voren waarbij hij aangaf juist op zoek te zijn naar iemand die hem hierbij kon ondersteunen en aanvullen. Ik haal hier enorm veel energie uit en voor mijzelf een mooie test of het ondernemen wellicht iets voor mij is in de toekomst.

Wat doet het met je om een vaste aanstelling te krijgen?
Het geeft me een gevoel van trots dat ik binnen een half jaar al een vaste aanstelling heb gekregen. De waardering die meerdere malen is uitgesproken wordt op deze manier omgezet in iets tastbaars. Daarnaast hoor en lees je momenteel, in deze corona-tijd, helaas ook veel andere verhalen. Dat Julian er dan toch voor kiest om mij een vast contract te geven waardeer ik enorm. Het is fijn om meer zekerheid te hebben al was het voor mij geen voorwaarden om langer bij Primox te blijven. Het fijne gevoel wat ik heb bij het bedrijf en de waardering die ik krijg voor hetgeen ik doe is voor mij het meeste waard.

Hoe zie jij jouw toekomst binnen ons bedrijf?
Een toekomst met heel veel mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen. Er zijn zoveel gave dingen waar we al mee bezig zijn en ideeën die we nog hebben voor de toekomst. Fijn dat ik nu nog meer ruimte heb gekregen om daar verder mee aan de slag te gaan. Wanneer we als Primox verder blijven groeien verwacht ik dat ik steeds meer ga bewegen richting ons bedrijf en misschien uiteindelijk geen opdrachten meer zal doen.

Wat hoop jij dat we in de toekomst nog met elkaar gaan bereiken?
Ik hoop dat wij als organisatie ons op een unieke wijze kunnen positioneren voor zowel medewerkers als opdrachtgevers. Daarnaast er voor zorgen dat we een stabiele, eigentijdse en leuke club zijn waarbij iedereen zich wil aansluiten en waarbij we zorgen voor veel toffe momenten met elkaar.

Wat waren voor jou de redenen om in te stemmen met het voorstel voor een vast dienstverband?
Opgesomd zijn dat: de manier waarop we samenwerken, het vertrouwen wat er in mij gegeven wordt en de ontwikkelingsmogelijkheden voor de toekomst. Een mooie ontdekkingstocht die we samen aan gaan. Ik had en heb er ontzettend veel zin in!

Julian

Wat was je eerste indruk van Koen?
Via een zakelijke kennis van mij werd ik getipt dat Koen een nieuwe uitdaging zocht. Zijn manager van dat moment bij Rabobank gaf bij mij aan dat ze samen open en eerlijke gesprekken voerden over zijn toekomst en dat deze niet bij zijn toenmalige werkgever lag. Vanaf de eerste minuut snapte ik waarom ik het gesprek aan moest gaan. Wat een lekkere energie heeft deze gozer en fijn dat hij zo open en eerlijk durft te zijn. Binnen het kwartier heb ik dit ook eerlijk gezegd tegen Koen en hem duidelijk gemaakt dat ik hem wilde toevoegen aan het Primox team.

Blijkt deze indruk juist te zijn geweest?
Zeker weten. Ik merk dat hij echt iets toevoegt aan het team. Enerzijds doet hij dit met zijn energie en humor. Anderzijds doet hij dit doordat hij altijd wil verbeteren en veranderen. Als je hem nog niet zo goed kent kan dit wellicht overkomen als iemand die op alles iets aan te merken heeft. Echter wordt dit binnen Primox juist niet zo ontvangen en hebben we mede door zijn kritische houding mooie stappen kunnen maken.

Hoe heb je Koen bij zijn eerste opdracht kunnen plaatsen?
Dat is wel een interessant verhaal. Ik merkte tijdens het eerste gesprek al zijn drive om nieuwe dingen te leren. Maar ook zijn kennis van het bankwezen was duidelijk aanwezig. In overleg met Koen zelf heb ik hem voorgesteld bij 2 managers van ABN AMRO. Ik heb aangegeven dat hij volgens mij van meerwaarde is voor de organisatie en echt iets kan toevoegen aan hun teams. Mijn band met hen is goed, dit in combinatie met mijn kennis van die organisatie, zorgde ervoor dat ik dit heb gedaan. De timing bleek perfect te zijn, want er bleek een vacature te ontstaan. Binnen een week was Koen daar op gesprek en in het eerste gesprek was het al beklonken. Koen ging aan de slag bij Primox en zijn eerste DETA opdracht was een feit!

Waarom wilde je dat hij je ging helpen in de ontwikkeling van Primox?
Eigenlijk speelde ik al een tijdje met de gedachte dat ik iemand naast mij nodig had. Iemand die mij tegenwicht kan geven, maar ook iemand waarmee ik wel de juiste energie voel. Ik was vanaf de start van Primox hard gaan rennen en sprintjes aan het trekken. Zoals een echte start up dus. Maar feit is dat er dan ook dingen blijven liggen. Denk aan zaken als het echt verbeteren van de website, de interne organisatie beter vorm geven en Primox volwassen maken. Dit zijn zaken waar ik het met Koen over heb gehad en dit zijn juist de zaken waar hij energie van krijgt en waar hij van meerwaarde kan zijn. Dus deze combinatie was snel geboren. Sterker nog, dit bevalt zo goed dat hij sinds 1 augustus weer wat meer tijd aan Primox kan besteden doordat we zijn uren bij de opdrachtgever iets naar beneden hebben bijgesteld.

Nu een half jaar later bied je hem, in de corona-tijd, al een vaste aanstelling aan. Waarom?
Ondernemen is ook het durven nemen van risico’s én het waarderen van je mensen. Ik heb mezelf de omgekeerde vraag gesteld: Waarom zou ik het niet doen. En eerlijk gezegd kon ik alleen op antwoorden komen die vanuit angst kwamen. En angst is nou eenmaal een slechte raadgever. Dus heb ik mijn gevoel gevolgd en gedaan wat juist voelde. Het onbepaalde tijdscontract is de uitkomst.

Wat brengt de toekomst tussen Koen en Primox?
Persoonlijk denk ik heel veel mooie dingen. Er zit nog genoeg in het vat waar we al mee bezig zijn, maar ook waar we over brainstormen. Dit zit in groei in het aantal medewerkers, het anders positioneren van de organisatie. Het nog meer delen van onze kennis, maar ook het volhouden en uitbreiden van onze fun factor. Dit jaar helaas geen festival met zijn allen, maar andere ideeën genoeg. Ik merk dat Koen hier voor mij én voor Primox echt een katalysator in is. Wat mij betreft is het dus nog een lang leven beschoren en gaan we vooral met elkaar ontdekken wat dit allemaal brengt!


No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Dubbelinterview over vast contract van Koen met Julian (eigenaar Primox)'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Maaike Stiekema, HR-directeur bij Global Talk: 'We zochten de partij die de vertaalslag maakt tussen organisatiesensitiviteit, expertise én de juiste klik.'

Interview
Case
Werving & Selectie
Voor één organisatie twee zoekopdrachten tegelijk voor heel verschillende managersrollen, dat gebeurt niet vaak. Toch lukte het ons bij Global Talk.

Blog Martine: Het risico van de perfecte match

Blog
Detachering
Primox
In alweer de derde blog van Martine lees je over het leven als gedetacheerde teamleider. Dit keer: het risico van het vak...

Blog Koen: De eerste detacheringsopdrachten

Blog
Primox
Detachering
Koen schreef een blog over zijn eerste detacheringsopdrachten via Primox bij ABN-Amro en Arts en Zorg. Hoe dat liep? Dat lees je in het blog.
Nieuwsbrief

Kennis is macht, toch?

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.
Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht