Blog Martine: Het risico van de perfecte match

11/9/2023
Martine Wouters-Dijns
Consultant

In alweer de derde blog van Martine lees je over het leven als gedetacheerde teamleider. Dit keer: het risico van de perfecte match...

Ken je de mop van de interim teamleider die voor vier maanden zou komen? Inderdaad, die zit er nog... Na mijn eerste twee opdrachten voor Primox - lees erover in mijn vorige blog en in die daarvoor - zou ik voor vier maanden aan de slag voor Vattenfall InCharge. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en blijf ik nog tot het eind van het jaar. Het risico van de perfecte match is dat de samenwerking wederzijds zó goed bevalt dat je twee jaar voor dezelfde opdracht aan de slag gaat, ook als dat niet zo gepland was.

De match met het team

Wanneer je in een groeiende en dynamische organisatie werkt, komt dit je vast bekend voor. Uitdagingen die je niet had voorzien, projecten die langer duren en wijzigingen in de koers van de afdeling door voortschrijdend inzicht, hebben impact op de samenstelling van het team. Tegen de tijd dat het einde van mijn oorspronkelijke opdracht naderde, werd duidelijker dat, vanwege de uitdagingen van het klantenserviceteam, het beter zou zijn dit team met twee leidinggevenden aan te sturen. Zo volgde er elke keer een reden waarom het toch wel fijn was als ik een paar maanden langer zou blijven. Voor het team is het fijn dat hun teamleider niet steeds wisselt en inmiddels ben ik zeer bekend met de organisatie en de externe partners. Ik breng structuur, duidelijkheid en zorg met mijn natuurlijke optimisme voor een fijne sfeer in het team. Hierdoor is het zowel voor mijn collega’s als het team prettig dat ik er nog ben.

De match met de consultant

Om je nodig en nuttig te voelen, is voor mij al een goede reden om ergens te blijven werken. Voor mij is het óók belangrijk dat ik blijf leren en ontwikkelen. Bij deze opdracht krijg ik de kans om op professioneel gebied meer vlieguren te maken in procesverbetering en optimalisatie, mede door de nauwe samenwerking met onze procesmanager. Ik leer het neerzetten en implementeren van performance management door een intensief traject dat onze afdeling dit jaar heeft afgelegd. Op het gebied van HR waren er pittige uitdagingen waar ik en mijn collega’s veel van hebben geleerd en zorgt dat we in de toekomst nog betere afspraken met onze medewerkers maken.  

Continu blijven leren en ontwikkelen

Het is fijn om terug te kijken op een periode en je persoonlijke groei te zien. In de periode dat de groei plaatsvindt is het echter niet altijd even prettig. Je voelt dat je nog niet helemaal bekwaam bent. Dat daagt uit en is vermoeiend. Hier zie ik een van de grootste voordelen van Primoxer zijn. Ik kan met Julian en mijn collega’s sparren over mijn uitdagingen en voor mij is het fijn dit te doen met iemand waar ik niet dagelijks operationeel mee samenwerk. Juist omdat er bij deze opdracht zoveel gebeurt en geen maand hetzelfde is, geeft de constante en rustige ondersteuning van Primox mij de reflectie die ik nodig heb. Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat ik meer wendbaar en flexibel ben dan dat ik had gedacht. Toch had ik er last van dat ik al vier keer voor korte periodes was verlengd. Samen met Julian heb ik toen onderzocht waar mijn belemmeringen zaten om nog een keer verlengd te worden. We zijn in april het gesprek met mijn opdrachtgever aangegaan om betere afspraken over mijn werk/privébalans te maken. Daarnaast hebben we afgesproken dat ik voor een langere periode zou worden verlengd. Dit geeft rust aan de afdeling, mijn collega’s en aan mijzelf.  

Doelen blijven stellen

Ik blijf nog tot het eind van het jaar bij Vattenfall InCharge en zal dan afscheid gaan nemen. Hoewel ik meestal niet zo stellig ben, merk ik dat ik nu toch toe ben aan een nieuwe uitdaging. Dit heb ik aangegeven bij Julian en Koen.  Zij gaan tegen het eind van het jaar voor mij op zoek naar een nieuwe opdracht. Ik heb nog vier maanden met dit team en ben daarom deze zomer druk bezig geweest met de vraag wat ik nog kan brengen. Naast de dagelijkse operatie en alle organisatiewijzigingen die eraan komen, wil ik aan de slag met het verbeteren en vastleggen van het wervings- en inwerktraject voor nieuwe medewerkers. Ik wil ook graag samen met de kwaliteitsadviseur een structuur opzetten voor kalibratie van gespreksvaardigheden. Genoeg plannen dus!  

Afronding van een opdracht

Het zal straks lastig zijn om afscheid te nemen van het team. Ik heb nog niet eerder zo’n divers team gehad en geniet ontzettend van alle mensen die ik hier heb leren kennen. Hoewel mijn ervaring mij leert dat er overal leuke mensen werken, kan ik me op dit moment nog niet voorstellen dat ik wéér zoveel mazzel zal hebben om zulke toffe mensen te leren kennen. Komende maanden ga ik daarom vooral nog veel bila’s houden, koffiegesprekken voeren en lunchwandelingen maken om nog zoveel mogelijk te mogen leren van deze fijne collega’s.

De blijvende match met Primox

Inmiddels werk ik bijna 3 jaar als consultant voor Primox en dat brengt me alles wat ik had verwacht, en zoveel meer. Door de maandelijkse intervisie en regelmatige gesprekken met Julian groei ik als teamleider. Ik krijg de kans om nieuwe vaardigheden te ontdekken door het ontwikkelen en geven van trainingen. Het sparren met collega’s en het luisteren naar hun uitdagingen helpt me te relativeren en leren. De gezellige borrels, teamdagen en lunches zorgen ervoor dat je, ongeacht je opdracht, een fijn vast team van collega’s hebt om lief en leed mee te delen. Ik ben erg benieuwd wat de komende jaren gaan brengen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat er weer een perfecte match komt.  

Maakt deze blog je nieuwsgierig naar het werken als gedetacheerde voor Primox? Kijk dan ook eens naar de blogs van mijn collega’s op onze website of neem contact op voor een persoonlijk gesprek.

No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Blog Martine: Het risico van de perfecte match'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Het Detacheringsdagboek: Binnen 48 uur de perfecte match voor ABN AMRO

Detachering
Case
Blog
Detacheringsdagboek
In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het detacheringsproces: van eerste belletje tot laatste handtekening binnen 48 uur bij ABN AMRO.

Het Detacheringsdagboek: Een voicemail van een oude bekende…

Blog
Detachering
Case
Detacheringsdagboek
Dit keer in ‘Het Detacheringsdagboek’ een voicemail van een oude bekende die leidde tot een klus voor Alan.

Het Detacheringsdagboek: Van ingevulde opdracht tot training 'Klantgericht Schrijven' én vaste aanstelling

Detachering
Case
Detacheringsdagboek
In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het proces van eerste belletje tot laatste handtekening - en verder. Dit keer over Niek bij Eteck.
Nieuwsbrief

Kennis is macht, toch?

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.
Koen van Primox
Reageert zo snel mogelijk
Koen van Primox
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur Whatsapp bericht